cultura

Convoquen experts per triar la gestió d'El Canal

La Diputació i els ajuntaments de Salt i Girona prendran una decisió a la tardor perquè el centre d'arts escèniques funcioni “a ple rendiment” el 2017

La Diputació de Girona i els ajuntaments de Girona i Salt han acordat la creació d'un comitè d'experts que els ajudi a decidir la fórmula de gestió del centre d'arts escèniques El Canal. El projecte està en una situació incertesa des que, el març del 2015, van haver d'aturar el concurs per escollir el director artístic, quan els tres experts designats per valorar les candidatures es van plantar perquè consideraven que un pressupost anual de 320.000 euros era insuficient per bastir una programació de qualitat. Després de diverses reunions per desencallar la situació, el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació, Abert Piñeira, remarca que ara hi ha un “compromís polític” per tirar endavant el projecte. Per això, al llarg de l'estiu citaran experts de “reconegut prestigi” en el món de les arts escèniques, programadors i gestors d'equipaments culturals, i membres d'institucions públiques i també d'empreses per escoltar la seva opinió i decidir si és millor tornar a convocar el concurs de director artístic o externalitzar la gestió de l'equipament, que conservaria la titularitat pública. “Volem tenir tota la informació i una visió global i diversa dels pros i els contres de cadascuna de les opcions”, afirma Piñeira. La decisió es prendrà a la tardor i l'objectiu és que El Canal funcioni “a ple rendiment” el 2017. “La voluntat és clara: El Canal ha de tenir activitat i ha de funcionar d'acord amb el rol amb el qual va néixer, és a dir, com un centre de producció d'arts escèniques”, segons Piñeira.

El projecte d'El Canal va arrencar el 2007, de manera provisional, sota la batuta del director de Temporada Alta, Salvador Sunyer. Des del 2012, El Canal té un flamant edifici però no hi ha un equip que l'impulsi ni s'ha definit la seva fórmula de gestió.

L'octubre del 2013 es va acordar la convocatòria del concurs de direcció, amb un pressupost de 320.000 euros a l'any –160.000 euros aportats per la Diputació; 100.000 euros, per l'Ajuntament de Salt, i 60.000 euros, pel de Girona–, però el comitè d'experts que havia d'avaluar les candidatures, format per Lluís Pasqual, Xavier Albertí i Domènec Reixach, va decidir que el pressupost proposat era insuficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.