cultura

‘Minding scapes' del duet Desilence guanya el concurs del 3r Festival de Mapping

L'estudi audiovisual format per Tatiana Halbach i Sören Christensen ha rebut un premi d'11.000 euros

Unes 20.000 persones han assistit al festival gironí

El duet barceloní de creadors audiovisuals Desilence , format per Tatiana Halbach i Sören Christensen, ha guanyat amb Minding scapes el primer premi de la categoria professional del concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona ( FIMG ), celebrat aquest cap de setmana. El premi està valorat en 11.000 euros, més les llicències de Madmapper, Modul8 i Minimad. Les projeccions del festival a la Casa Pastors, el pont d'en Gómez, les Àligues i altres punts de la ciutat van crear una autèntica ruta de la llum pel centre urbà i van atreure de divendres a diumenge uns 20.000 espectadors de totes les edats, segons l'organització. I més de 150 professionals van assistir al Congrés Internacional de Mapping.

El jurat del concurs, format pels especialistes internacionals Joanie Lemercier, Amar Mulabegovic, Mariona Omedes, Thomas Vaquié i Antoon Verbeek, també ha concedit el segon premi de la categoria professional, valorat en 4.000 euros, a Rere el vidre, de la productora catalana Alcafilms.

En la categoria amateur el primer premi ha estat per a Wirikuta, d'Eilux Digital Art (Mèxic) i el segon per a The time machine, d'Álvaro Muñoz Ledo i Alessio Chinni (Mèxic / Itàlia), dotats respectivament amb 1.500 i 500 euros i diverses llicències.

En la categoria educativa, el primer premi s'ha concedit a La mar de ganxona de l'escola L'Estació, de Sant Feliu de Guíxols, i el segon a Planeador, de l'escola Castellum de Sant Julià de Ramis, que han rebut respectivament 800 i 400 euros en material escolar i també llicències.

Pel que fa a la categoria de micromapping, el primer premi, de 1.500 euros, ha estat per a Radix (Organism / Apparatus), dels alemanys Xenorama, i el segon premi, de 500 euros, per a El mundo en tus manos, de Marcos Xalabarder, Kris Barnolas i Óscar González.

Premis del públic

El públic també ha premiat, amb més de 700 votacions fetes a través de l'app del festival, aquests projectes: Planeador, de l'Escola Castellum –400 euros–; Radix (Organism / Apparatus) –400 euros–, i, com a “premi instant del públic”, Universalitat, de Montserrat Gispert Negrell.

LA FRASE

El festival ja s'ha integrat en el teixit social de Girona i contribueix a la seva projecció exterior
Xavi Bové
DIRECTOR DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MAPPING

LA XIFRA

20.000
persones han assistit aquest cap de setmana a les projeccions de la tercera edició del festival gironí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic