cultura

Rècord d'alumnes en el curs de música de Cervera

Amb 268 alumnes vinguts d'arreu del món, el Curs Internacional de Música de Cervera ha assolit el màxim nombre d'inscrits fins ara, i hi ha quaranta alumnes que no s'hi han pogut inscriure

Aquest dilluns ha començat el Curs Internacional de Música de Cervera amb una xifra rècord d'inscrits, que enguany ha arribat als 268 alumnes, 44 més que l'any passat. L'esdeveniment que cada any reuneix joves de diferents nacionalitats a la capital de la Segarra s'emmarca dins la Càtedra Cervera Emili Pujol, que enguany arriba a la 36a edició. Per donar suport a les diferents classes s'han contractat més professors, fins a 35, i fins i tot les aules d'instruments més minoritaris com els de metall o de contrabaix han penjat el cartell de “complet”. Des de l'organització, celebren l'èxit. La directora de la càtedra, Estefania Balcells, recorda, però, que no es plantegen en edicions properes oferir més places perquè volen conservar el nivell de qualitat que ofereix el curs de la mà de professors experts. El director de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Manel Valdivieso, és una de les figures destacades que enguany torna a dirigir les orquestres que es formen durant el curs. Precisament aquest és un dels aspectes que més valoren els alumnes: l'oportunitat que els ofereix l'estada de tocar en una formació d'orquestra; una experiència que durant el curs no tenen gaire ocasions per viure.

Altres professors de renom que hi participen són Salvador Sanchís, amb el fagot; Helena Satué, amb el violí, o Andrew Ackermann, amb el contrabaix.

Pel professor de trompa David Bonet, és interessant poder aprofundir amb exercicis tècnics, com per exemple, tècniques de respiració.

Taiwan, Austràlia, Mèxic, Dinamarca i Portugal són alguns dels països de procedència d'aquests joves músics que vénen a la localitat de Cervera atrets per aquesta oferta i per compartir durant tota la setmana classes, concerts i lleure.

La càtedra també va acompanyada del Festival Internacional de Música, que enguany ofereix set concerts. Si diumenge l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida inaugurava el certamen amb el projecte Acadèmia-OJC, formada per joves estudiants avantatjats, aquest dilluns al vespre s'ha pogut gaudir del concert de Joan Chamorro, acompanyat de la veu d'Andrea Motis i la resta d'integrants de la Sant Andreu Jazz Band.

Dijous serà moment per a l'homenatge en forma de concert que la càtedra farà al mestre Enric Granados.

Set actuacions més s'han programat en el marc de la Vila-Closa, propostes de petit format en racons singulars del centre històric de Cervera. Entre elles, destaquen el recital de flauta i piano a càrrec de Christian Farroni i Alba Ventura, i també el de violí i piano amb Oscar i Jordi Vilaprinyó.

LA XIFRA

40
aspirants
no s'han pogut inscriure en els cursos d'enguany, ja que tots han penjat el cartell de complet.

Fira de lutiers

Una altra de les activitats que rep la càtedra Emili Pujol és la Fira de Lutiers, que omple els passadissos de la Universitat de Cervera.

En aquesta ocasió, tindrà lloc el dimecres que ve i és considerada la més important del sud d'Europa. Enguany hi participen 13 tallers d'arreu del país i més de 25 artistes lutiers. Com a novetat, es faran visites guiades per als alumnes a càrrec dels seus professors.

Un dels reclams més importants de la fira serà l'exposició d'un violí de 1748 construït per Joan Guillamí a Barcelona.

Jordi Pintó, de Casa Parramon, oferirà a les 4 de la tarda la conferència ‘La història de la lutieria a Catalunya' i a continuació es farà una audició del violí històric.

A la nit, en el marc del festival, tindrà lloc el concert de la fira de lutiers, on es podrà tornar a escoltar aquesta peça de museu de la mà del violista Emile Cantor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia