cultura

Conveni per recuperar l'oferta musical al Teatre Municipal de Balaguer

L'acord entre la fundació Marguerida de Montferrato i l'Ajuntament portarà a Balaguer Manel, Roger Mas, Joan Colomo i el Petit de Cal Eril

La fundació Marguerida de Monferrato i l'Ajuntament de Balaguer han signat un conveni de col·laboració a fi d'ampliar l'oferta cultural a Balaguer. El primer fruit que ha donat aquest acord és la cessió del Teatre Municipal de Balaguer per dur-hi a terme un cicle de concerts.

Els quatre concerts d'aquest cicle seran nocturns, l'hora de començament serà entre les vuit i dos quarts de deu i la durada oscil·larà entre una hora i mitja i dues hores.

Roger Mas serà l'encarregat de donar el tret de sortida, el quinze d'octubre, al cicle Marguerida Fun, tot interpretant el seu darrer disc, Irredempt. En el segon concert, el deu de desembre, arribarà el torn dels Manel, amb Jo competeixo, el seu darrer disc. El músic vallesà Joan Colomo serà qui oferirà la penúltima actuació, el dia quatre de febrer. La clausura del cicle serà el dia 29 d'abril; Joan Pons, conegut als escenaris com El Petit de Cal Eril, en serà l'encarregat.

Les entrades, que oscil·laran entre els dotze i els trenta euros, es posaran a la venda a partir del setembre i es podran adquirir a la finestreta o bé anticipadament, amb una rebaixa en el preu. També hi haurà l'opció d'abonar-se per gaudir dels quatre concerts amb un descompte més gran.

La fundació Marguerida de Monferrato es mostra molt positiva amb aquest cicle i expressa la voluntat d'arribar a un públic molt ampli. No es vol centrar només en el públic jove, sinó que vol atreure gent de totes les edats mitjançant un tipus de música que agrada a sectors molt amplis. També manifesta que, tot i estar centrada en aquest projecte, no tanca la porta a cap futura col·laboració amb l'Ajuntament. D'altra banda, el primer edil, Jordi Ignasi Vidal, i el regidor de Cultura, Joan Biscarri, celebren que s'ampliï l'oferta cultural de la ciutat amb actuacions d'alta qualitat que, a més, tenen un cost zero per al consistori, ja que la fundació sufraga totes les despeses.

Per a Balaguer, aquest cicle de concerts implica recuperar l'oferta musical al teatre, que anys enrere s'havia perdut a causa de les dificultats econòmiques del moment.

La fundació Marguerida de Montferrato

La fundació privada Marguerida de Montferrato va ser creada l'any 1975 pel notari Manuel Gramunt i Puig amb el desig que els béns que integraven la seva herència fossin destinats a la difusió i al foment de la cultura.La fundació es dedica a la promoció de l'art contemporani per mitjà d'una sèrie d'exposicions itinerants. Enguany, ha fet el salt a la música amb el cicle Marguerida Fun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia