cultura

La col·legiata de Cardona, Tresor de la Cultura Cinematogràfica

La col·legiata de Sant Vicenç de Cardona rebrà, el 22 d'octubre, el títol de Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea per haver estat un dels escenaris del rodatge de Campanades a mitjanit, d'Orson Welles. Amb aquesta distinció de l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA), l'església de Cardona es converteix en el primer espai emblemàtic per a la cinematografia europea que es reconeix a l'Estat. El mateix títol, l'ostenten el Centre Bergman de Fårö, el Centre Memorial Eisenstein de Moscou, la casa dels germans Lumière de Lió i les escales del Potemkin d'Odessa, entre d'altres.

Vint-i-cinc cineastes europeus de la junta directiva de l'EFA –presidida per la directora polonesa Agnieszka Holland– visitaran Cardona el dia de l'entrega i celebraran allà la seva reunió anual.

La col·legiata de Sant Vicenç, dins el conjunt monumental del castell de Cardona, va ser durant dues setmanes de l'octubre del 1964 l'escenari de rodatge del film d'Orson Welles. D'aquell rodatge, en van sortir 30 minuts de la pel·lícula, amb presència de John Gielgud, Keith Baxter, Marina Vlady i el mateix Welles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia