cultura

Música al menjador

La revista ‘La Tornada' proposa un cicle de concerts sorpresa en cases particulars per difondre la gran varietat de propostes musicals existents a Catalunya

S'han organitzat 26 concerts de diversos grups i solistes per a pisos i cases de tot Catalunya

La revista digital de música catalana La Tornada ha posat en marxa un projecte anomenat Concerts a casa amb el lema Si el públic no va als concerts, que els concerts vagin al públic. Es tracta d'un cicle de concerts sorpresa en cases particulars que aposta per la innovació i l'originalitat. La Tornada ha impulsat aquesta proposta perquè considera que els grups emergents sovint tenen dificultats per donar-se a conèixer al públic. “No és fàcil trobar concerts i tampoc trobar públic, per això ens agrada la idea de facilitar el diàleg entre els músics i el públic en un entorn íntim”, remarca Pau Planas, cofundador i cap de redacció de la revista.

Els grups participants en la proposta actuen en format acústic, sense equip de so, i cada concert està pensat per rebre un màxim de vint assistents. El mètode per gaudir d'un concert a casa era subscriure's a la revista La Tornada sense cap cost i tramitar la sol·licitud de l'actuació a través del web. El termini ja està tancat i les actuacions han quedat adjudicades de manera repartida per tot Catalunya, amb un total de vint-i-sis concerts. Els amfitrions i els acompanyants desconeixen qui actuarà; amb aquest factor sorpresa, tan sols se'ls dóna una pista sobre l'estil musical que s'interpretarà.

El primer concert va ser el dissabte 23 de juliol a Sabadell amb l'actuació de The Band Olers. Ariana Abecasis va ser la següent, a Sant Quirze Safaja. La Banda del Panda va tocar a Girona; Showarma i els Falafels, a Gelida, i el dia 28, Oriol Barri va tocar a Santa Eulàlia de Ronçana. “Tant els grups que han actuat fins ara com els amfitrions i convidats han quedat molt satisfets amb la proposta i els seus resultats, i nosaltres des de l'organització també ho estem. Era una aposta arriscada, però ens està sortint molt bé”, ha afirmat Pau Planas.

Els grups participants són: Trast, Showarma i els Falafels, SoMMeliers, Roba Estesa, Oriol Barri, Jules, Ojo de Buen Cubero, Illa Carolina, Patch, Pockers, Anaïs Vila, Lausana, Papagayo, Parellop, Ovella Xao, JoKB, La Banda del Panda, l'Artista Convidat, The Band Olers, Camí de l'Est, Mireia Vilalta, Generació 3, Ariana Abecasis, Les Painomi, Mig Quart de Segle, Marc Ràmia i Sotrac.

La Tornada és una revista musical que vol donar a conèixer la gran varietat musical dels Països Catalans des d'una manera propera. La publicació es va iniciar el mes de desembre, es renova setmanalment i combina propostes mediàtiques amb les més emergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia