cultura

Cinema

Neix a la Bisbal la primera edició del festival de curts de ficció

En el primer FIC.BiE s'hi han presentat més de 2.500 obres de 100 països diferents

Tindrà lloc els dies 5 i 6 d'agost als jardins de Torre Maria i al 1700 Cafè

Mentre alguns desapareixen, neix a la Bisbal d'Empordà un nou festival internacional de curtmetratges de ficció, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d'agost. I encara que sigui internacional, també serà proper i intentarà, en paraules dels seus organitzadors, “transmetre l'emoció i la passió pel cinema que tenim nosaltres”.

I que el sector de l'audiovisual està més fèrtil que mai i tampoc disposa dels aparadors que tenia abans més enllà de les xarxes ho demostra el fet que en la primera edició ha rebut més de 2.500 treballs, provinents d'un centenar de països, que aspiraven a ser seleccionats. És clar que no tots es podran veure al FIC.BiE, i entre la vintena de films seleccionats per participar a la secció oficial competitiva destaquen la comèdia En Alabama, sí, de Pablo Lapastora; el western Champion, del suec Mans Berthas; Hostal Edén, de Gonzaga Manso; L'encenedor quàntic, escrita i dirigida per Pau Escribano i protagonitzada per Ann Perelló i David Verdaguer, i Una vez, de Sonia Madrid i María Guerra, amb Belén Rueda com a protagonista.

Entre les pel·lícules a concurs també hi ha L'última partida, amb direcció dels gironins Pere Solés i David Gimbernat i amb Marc Martínez i Maria Molins en els papers principals. El film narra el cas d'una treballadora d'una empresa que és acomiadada pel seu extravagant i dèspota cap, i com, lluny de rendir-se i conformar-se, es rebel·la contra el destí i obliga el propietari a jugar-s'ho tot a la ruleta russa.

Hi ha en joc un primer premi de 200 euros al millor curt i un premi de 100 euros que decidirà el públic. També es lliuraran quatre mencions.

I com que un dels objectius del FIC.BiE és també la voluntat d'oferir l'oportunitat de veure diferents maneres de narrar històries mitjançant el llenguatge cinematogràfic, hi haurà una secció paral·lela fora de concurs en què es projectaran obres referencials d'autors gironins, com Underworld (1983), del bisbalenc Antoni Martí, un cineasta prolífic que en aquells anys va comptar amb els principals estendards de la generació contracultural de l'època; un curt de Tomàs Mallol de 1972, o En la azotea (On the roof), un curt de Damià Serra que va ser seleccionat a la Berlinale. Els tres treballs seran els que obriran el festival i permeten revisar l'evolució del curtmetratge gironí des dels seus inicis i fins a l'actualitat.

Les projeccions es faran a l'aire lliure, als Jardins Torre Maria, entre les 21.30 h i la 1 de la matinada. El 1700 Cafè també serà un dels espais del festival. La gala del palmarès tindrà lloc el dissabte dia 6 i l'acte serà presentat per Carolina Ferrer.

‘Memòries' guanya el concurs jove del FIC.BiE

Memòries és el guanyador del concurs jove del FIC.BiE, un premi creat perquè els alumnes dels instituts Cor de Maria i de la Bisbal donin a conèixer el seu vessant més artístic. El curtmetratge guanyador és el que ha rebut més vots del públic. Es tracta d'un treball elaborat per Queralt Marquès, Amy Pedrosa, Berta Serra i Papi Jordan. El premi, ja entregat, ha consistit en un lot de productes valorat en 150 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic