cultura

Wine & Music amplia la seva experiència als cinc sentits

El Tempo sota les Estrelles programa per demà el concert de Tokaji Quartet, del qual no queden entrades

El tast serà conduït pel ‘sommelier' Eduard Solà i Nirvana Jiménez dibuixarà amb vi

Cinc vins, cinc tapes, cinc autors musicals i cinc dibuixos. D'una manera molt sintètica, això és el que proposen Albert Salvatella i Eduard Solà amb Wine & Music, més que un concert o un tast dirigit, tota una experiència sensorial que demà tindrà lloc, per tercer any consecutiu, en el festival Tempo sota les Estrelles , a la plaça dels Jurats de Girona
(21 h, 30 euros).

Albert Salvatella és el cantant de Tokaji Quartet, una singular formació que completen Fina Bonet (violí), Antoni Mallol (viola) i Lluís Figueras (guitarra acústica), com un punt de trobada entre músics provinents de la música clàssica i d'altres territoris sonors com ara el rock i el blues. El seu repertori inclou relectures lliures però sempre respectuoses de clàssics de Ray Charles, Chet Baker, Leonard Cohen, David Bowie, Soundgarden, Radiohead i un llarg etcètera de possibilitats, sense cap prejudici. A Wine & Music, Tokaji Quartet tria una o dues cançons d'un autor determinat per a cadascun dels cinc vins –un espumós, dos blancs, dos negres– que els assistents degustaran, ben orientats per les introduccions del prestigiós sommelier Eduard Solà (Vins i Licors Grau), Nas d'Or català del 2011, entre altres premis i reconeixements. La novetat d'aquest any és que cada vi i cada autor seleccionats aniran també acompanyats d'una tapa o platet de producte gurmet: “Del mar a la muntanya, des de l'Escala fins a Vic, anirem tastant producte nostre, d'aquí, de km 0, ecològic, de qualitat i amb un convidat molt especial: el caviar blanc, d'esturió”, és el reclam de Tempo sota les Estrelles per als seus clients potencials.

A més, l'any passat es va incorporar a l'equip de Wine & Music la il·lustradora, dibuixant i dissenyadora gràfica Nirvana Jiménez , que, mentre els músics toquen i el públic beu i menja, dibuixa amb vi i altres pigments –sobretot si el vi és blanc– il·lustracions al·legòriques relacionades amb el que ha explicat Solà sobre els vins, els productes gastronòmics i el seu entorn, que es projecten en una gran pantalla mentre ella els va donant forma. Nirvana Jiménez ha treballat per al món editorial i altres àmbits, però té una especial predilecció per la temàtica musical: ha estat la responsable de la imatge gràfica de les dues últimes edicions del Black Music Festival i del disseny de Cercles, l'últim disc de Sopa de Cabra, i també ha treballat per a Txarango, La Pegatina, Eduard Gener, Calvari, Sávats, Hora de Joglar, La Cobla Catalana dels Sons Essencials o Perepau Jiménez i Jordi Molina.

Demà, per 30 euros (ja no queden entrades), els assistents al Wine & Music practicaran els seus cinc sentits alhora i, a més a més, rebran un obsequi a la sortida. El tast guiat i musicat durarà una hora i quart, però després continuarà la música en directe. “La idea és fer, un dia a l'any, una celebració molt popular i especial”, subratlla Albert Salvatella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA