cultura

Richie Hawtin convertirà la Devesa en l'Enter d'Eivissa

El cèlebre discjòquei i productor britànic serà dissabte el cap de cartell del festival Escape in the Park

Ahir es va començar a tancar el perímetre del parc i el muntatge durarà tota la setmana

El discjòquei i productor britànic Richie Hawtin (1970), un dels grans noms del techno internacional, arribarà dissabte vinent amb el seu jet privat a l'aeroport de Girona, procedent de Portugal, per oferir una de les seves inoblidables sessions al nou festival Escape in the Park , que tindrà lloc a la Devesa durant dotze hores, entre les tres de la tarda i les tres de la matinada. Després de la seva actuació, Hawtin agafarà el seu jet i anirà cap a Grècia, on actua diumenge.

El festival Escape in the Park, organitzat per la plataforma gironina de música electrònica Electrona, vol reproduir a la Devesa l'ambient d'Enter, una de les residències exclusives que Hawtin organitza regularment al Space d'Eivissa. L'estudi lisbonès Dub Video Connection, famós pels seus treballs per a festivals com ara Cocoon in the Park, Time Warp i Neopop, il·luminarà arbre a arbre tot els passadís central de la plaça de les Botxes, on hi haurà el públic assistent a l'espectacle: unes 5.000 persones, segons les previsions de la promotora. Ahir es va començar a tancar el perímetre del recinte i el muntatge durarà tota la setmana, fins al mateix dia 6.

Per exigències de Richie Hawtin, s'instal·larà un equip de so L-Acoustic K1 per primera vegada a Girona, per garantir “una qualitat increïble”, segons Kim Riera, director d'Electrona, que es va estrenar el febrer passat amb l'actuació del discjòquei berlinès Claptone a Sant Pere de Galligants.

El festival començarà a les tres de la tarda amb l'actuació d'una selecció dels millors alumnes de l'escola gironina de música avançada i so Eumes. El cartell del festival es completarà amb altres noms destacats de l'univers Enter de Hawtin: Paco Osuna; Gaiser, en format live; la discjòquei japonesa Hito i el discjòquei i productor italià Fabio Florido.

Escape in the Park disposarà també d'una concentració de food trucks, amb menjars i begudes, una zona de chillout i instal·lacions de land art.

Aquesta serà una de les tres úniques actuacions que oferirà Richie Hawtin aquest any a l'Estat espanyol, després de passar pel Sónar i abans d'arribar al Dreambeach Villaricos.

Les entrades d'Escape in the Park costen 35 euros i es poden comprar per internet i a La Lletera, La Gioconda, Discos Coll i Moby Disk, de Girona; a Chiringuito La Cometa, de Palamós, i a Pitti Technologies, de Platja d'Aro.

LA FRASE

Parlar de Hawtin és parlar d'un artista amb majúscula. No ha estat fàcil aconseguir que actuï a Girona
Kim Riera
director de la plataforma electrona i d'escape in the park

LA XIFRA

90.000
euros és el que cobra, almenys, Richie Hawtin per una sessió de discjòquei d'una hora i mitja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic