cultura

Música

Festival

El Festival Internacional de Música d'Altafulla invita els millors solistes

El 29è Festival Internacional de Música preveu aplegar més de 2.000 persones

Fins al 27 d'agost oferirà sis concerts de música de veu i cambra

La plaça de l'Església d'Altafulla serà un cop més l'escenari del 29è Festival Internacional de Música (FIM) d'Altafulla, que oferirà, fins al 27 d'agost, sis actuacions de grups de música de veu i de cambra. L'adjunt al director artístic del festival, Josep Maria Recasens, va avançar que s'espera una bona entrada per a tots els concerts i va destacar especialment “els sis concerts de Brandemburg que s'interpretaran”. Per la seva banda, l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, va remarcar que Altafulla “continua apostant per la cultura i vol esdevenir capital cultural del Baix Gaià”. Alonso va destacar que Altafulla “és internacional en moltes coses” i va citar el festival com a exemple.

El concert inaugural del festival serà avui, a les deu de la nit, amb la música de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb el solista de violí Joaquín Palomares. que, entre altres peces, interpretaran Les quatre estacions portenyes, de Piazzola, en la primera part, i música dels Beatles, tancant amb K. Jenkins la segona part. Recasens va destacar que, gràcies al flautista i director artístic del FIM d'Altafulla, Claudi Arimany, hi van “veritables figures internacionals, aprofitant altres gires”. És el cas de l'orquestra Camerata J.S. Bach, que arribarà el 12 d'agost amb reconeguts solistes com Glauco Bertagnin (violí), Simone Pagani (clavicèmbal), Matteo Martinelli, Luigis Sala i Davide Brecioni (oboès), Giorgio Versiglia (fagot), Davide Scomperto (trompeta), Ezio Rovetta i Alessandro Vali (trompes) i el mateix Claudi Arimany (flauta), que interpretaran la primera part dels sis concerts de Branderburg, obra cabdal de J.S.Bach.

El dissabte 14 d'agost, la reconeguda soprano Paoloa Antonucci, el flautista Massimo Mercelli i el pianista Lorenzo Bavaj portaran El virtuosisme de l'òpera italiana, amb obres de Puccini, Verdi, Chopin i Mozart, entre d'altres. Dimarts 16, la Camerata J.S. Bach farà la segona part dels concerts de Brandenburg, i, el dia 23, el pianista Francesco Nicolosi interpretarà peces de clàssics al Gran recital de piano. El 27 d'agost, en l'últim concert, el guitarrista Javier García Moreno oferirà La millor música per a guitarra.

La plaça de l'Església i la seva acústica

El Festival Internacional de Música d'Altafulla va ser creat, l'any 1988, com a festival de veus. D'aleshores ençà, tant els promotors com els músics participants han reivindicat la plaça de l'Església per la serva particular acústica. Amb un aforament per a 350 persones assegudes, la situació de la plaça respecte a l'església fa que la música de veu i de cambra llueixi, ja que pràcticament no calen micròfons per millorar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència