cultura

cultura

exposició

L'artista de còmics Esteban Maroto exposa obres a Blanes

El reputat autor del vestit de Red Sonja i l'inspirador de la saga gràfica de Conan el Bàrbar passa llargues estades a la vila on ara té lloc una mostra fins al 10 de setembre

Esteban Maroto (Madrid, 1942) és des de fa temps un dels dibuixants més reputats i admirats a tot el món i, com passa tot sovint, no tan conegut a casa seva. Considerat tota una estrella als Estats Units, on ha treballat bona part de les últimes quatre dècades, ha treballat per a les editorials més importants del món, com ara Marvel, DC i la italiana Bonelli, i ha dibuixat personatges de còmics com ara Zatanna, Aquaman, Dràcula, Vampirela, Conan i Red Sonja. També, entre altres encàrrecs, va participar en la sèrie de cromos que es van editar amb motiu dels primers 25 anys de l'estrena de La guerra de les galàxies (Star Wars).

Ara, atès que passa llargues estades a la seva segona residència de Blanes, l'Ajuntament li ret el seu particular homenatge presentant una exposició que, sota el títol de Viatge a la fantasia, personatges i mons fantàstics d'Esteban Maroto, mostra una recopilació dels seus treballs al llarg de 50 anys, principalment en el món del còmic. A l'exposició, que es pot veure fins al 10 de setembre a la Casa Saladrigas, s'hi troben recollides tant creacions conegudes pel gran públic com pòsters inèdits, com ara L'Atlàntida. D'aquesta manera, el visitant no hi trobarà a faltar les seves cèlebres valquíries futuristes, dones aventureres amb un gran component romàntic.

De Conan a Leia

Anomenar Esteban Maroto en els cercles d'il·lustradors i dibuixants de còmics és sinònim de veneració i admiració. De tota la feina artística que ha fet, el mateix artista se sent especialment orgullós de ser el creador del característic biquini metàl·lic, fet de monedes, del personatge de Red Sonja. L'autor explica que Roy Thomas, el creador de Conan el Bàrbar, va contractar-lo per treballar a Marvel –després del seu pas per la revista Warren– perquè redissenyés el personatge que tenia al seu càrrec Barry W. Smith. Li va enviar tres pàgines a llapis de la història perquè jutgés com li quedava el vestit a l'heroïna i li va agradar tant a Thomas que ja no les va retornar i Neal Adams les va passar a tinta. El següent encàrrec de Roy Thomas va ser la creació de nous personatges, com ara la demoníaca Satana.

Entre altres anècdotes, explica com George Lucas va comprar personalment el cromo que va fer d'una provocativa princesa Leia per a la col·lecció homenatge de la saga i també com a través de la seva companyia el van temptar perquè es traslladés a Califòrnia per continuar amb noves creacions. Una princesa Leia, per cert, que a El retorn del Jedi es va transformar físicament per esdevenir una autèntica guerrera amb moltes similituds a la Red Sonja de Maroto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia