cultura

Memòria històrica

Digitalitzen 12.000 documents del Port

L'arxiu del Port de Tarragona ja disposa de 12.000 documents digitalitzats, després del registre de les últimes incorporacions. Aquest any s'han passat a format digital els llibres de duanes del fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que es va encarregar de la gestió portuària entre 1790 i 1836. En total, són trenta-sis volums, entre el 1799 i el 1836, en els quals es registren els arbitris i les taxes que els vaixells havien de pagar per poder entrar al port, com també les diferents duanes de la demarcació de Tarragona –aleshores corregiment–, que eren Vilanova i la Geltrú, Sitges, el Vendrell, Torredembarra, Salou i Cambrils. Es tracta d'una sèrie molt completa en la qual només falta la documentació corresponent als anys de la guerra del Francès i al 1804.

D'uns anys ençà, l'arxiu del Port de Tarragona ha endegat un procés de digitalització, en especial d'aquelles sèries documentals i imatges que han demostrat ser de més interès per a les persones usuàries. L'equipament té més de vint-i-cinc anys de trajectòria de cara al públic amb l'objectiu d'aconseguir la màxima difusió del seu patrimoni i també la preservació dels mateixos documents.

L'any passat, l'espai per a la consulta de documents de l'arxiu digital del Port va registrar 478.880 descàrregues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia