cultura

Festes

L'èxtasi manresà arriba amb el foc

El correfoc posarà dilluns el punt final a deu dies de festa major

L'olor de la pólvora i la música pròpia uneixen la ciutat

Hi ha poques coses que uneixin tant els manresans com el correfoc. Quan l'olor de la pólvora es barreja amb la música pròpia de la festa té lloc un d'aquells èxtasis difícils d'explicar. S'han de veure i, sobretot, s'han de viure. El correfoc tancarà per 34è any la festa major de Manresa i ho farà amb l'explosió de tres-cents quilos de pirotècnica entre traques, elements fixes, canonades, carretilles i moscades.

Serà dilluns, a partir de dos quarts de deu del vespre, quan el centre de Manresa es començarà a omplir de barrets vermells i mocadors. Per segon any, es realitzarà el recorregut original que es va recuperar en l'edició del 2015: es passarà per la plaça del Carme i s'entrarà a la plaça Major pel Cap del Rec. Abans, l'extens bestiari manresà i els dimonis hauran omplert de foc els estrets i costeruts carrers del nucli antic, com els de Sant Miquel, Piques i Santa Maria. I les esperades places, on es faran fins a vuit moscades. Després d'un llarg i suat recorregut, el moment culminant s'esdevindrà a la plaça Major. Els llums s'encendran i la música del correfoc sonarà a tot drap en una imatge que posa els pèls de punta només recordar-la. Els manresans –i molts bagencs i forans– es trauran els barrets i els faran onejar al vent per rodar i tornar a rodar i per adonar-se que, un any més, la festa major haurà tingut un final de traca i mocador. La festa es tancarà del tot amb el concert del correfoc, a càrrec de Sèptimo A.

L'organització, a mans de Xàldiga, mobilitza prop de 350 persones a la festa entre dimonis, portadors de bèsties i membres del servei d'ajuda al correfoc, que coordinen l'acte i vetllen per la seguretat.

Abans del correfoc també hi ha un munt de propostes: avui es farà el pregó, la tronada manresana, la cercavila, la mostra del correfoc i nombrosos espectacles de teatre i música. Demà es farà el seguici de la festa major i la imatgeria de Manresa sortirà a lluir. També es farà un pícnic al parc de la Seu amb dotze hores de música i propostes gastronòmiques, la diada castellera i el multitudinari castell de focs al parc de l'Agulla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC