cultura

Música

Sant Antoni de Calonge rep el millor jazz internacional

El festival Costa de Jazz tindrà lloc els dies 9 i 10 de setembre a Mas Falet 1682 i al parc del Collet, amb músics com ara Eric Marienthal, Ken Peplowski i Aleksei Kolosov

El músic, compositor i promotor rus Aleksei Kolosov organitza des de fa quinze anys un festival itinerant de jazz que s'ha celebrat a Noruega, Polònia, Finlàndia, Montenegro i Rússia. Aquest any la seva empresa, Kolosov Art Steps, ha triat Sant Antoni de Calonge per celebrar el quinzè aniversari del seu festival internacional de jazz. El festival Costa del Jazz tindrà lloc els dies 9 i 10 de setembre a l'hotel i parc de cultura i negocis Mas Falet 1682 –que coorganitza el festival– i al parc de Santa Maria del Collet. Les entrades anticipades ja són a la venda a través del web del festival i de Ticketmaster i costen 40 euros cada dia –70 euros, tots dos dies–, amb altres opcions complementàries com ara el sopar de gala i el sopar de gala VIP (de 90 a 200 euros).

El festival Costa del Jazz s'obrirà el divendres 9 de setembre a Mas Falet 1682 (19 a 23 h) amb els guanyadors del concurs internacional d'intèrprets de jazz Big Sky 2016, organitzat també per Kolosov. Els guanyadors d'aquesta edició –alguns dels quals també actuaran l'endemà al parc del Collet– han estat el jove saxofonista rus Andrei Konstantinov, el vocalista alemany Erik Leuthaeuser i el Lajos Toth Trio (Hongria), que va rebre el premi a la millor formació del concurs. Tot seguit actuarà a Mas Falet 1682 el prestigiós pianista polonès Andrzej Jagodzinski, que hi actuarà amb el trio que completen Adam Cegielski al contrabaix i Czeslaw Bartkowsky a la bateria. Una de les especialitats de Jagodzinski és portar al jazz les obres del seu compatriota Chopin.

Tancarà aquesta primera nit al Mas Falet 1682 el saxofonista californià Eric Marienthal, que va formar part de l'Elektric Band de Chick Corea, amb la qual va guanyar dues vegades el premi Grammy. Marienthal ha desenvolupat també una important carrera com a músic de sessió –Barbra Streisand, Billy Joel, Elton John–, sense oblidar mai les seves arrels jazzístiques en projectes com ara la GRP All-Star Big Band i els seus treballs com a líder. A Sant Antoni, hi actuarà amb el seu quartet, que inclou Mitch Forman als teclats, Lionel Cordew a la bateria i Nathaniel Phillips al baix.

El dissabte 10 de setembre començaran les actuacions al parc de Santa Maria del Collet (19 a 23 h) amb els guanyadors del concurs Big Sky i, a continuació, pujarà a l'escenari el Brian Bromberg Trio, liderat per aquest brillant baixista i productor nord-americà, que va iniciar la seva carrera professional amb només 19 anys com a baixista de la banda de Stan Getz. Des del 1986, Bromberg ha publicat una vintena de discos, dins l'òrbita del smooth jazz, i amb Downright upright (2007) va aconseguir una nominació al Grammy. En el Costa del Jazz actuarà amb Tom Zink als teclats i Joel Taylor a la bateria.

Tancarà el festival el quartet liderat pel seu organitzador, Aleksei Kolosov, amb el saxofonista i clarinetista nord-americà Ken Peplowski com a convidat de luxe. Kolosov ha combinat la seva carrera com a cantautor amb la d'intèrpret i compositor de jazz i creador de bandes sonores per a pel·lícules. En el seu quartet l'acompanyen altres músics russos com ara Victor Agranovitx als teclats, Rinat Nasirov al baix i la guitarra, i Ekaterina Xapovalova a la bateria.

Ken Peplowski ha estat comparat amb Benny Goodman i va formar part de la banda de Mel Tormé, però s'ha posat també al servei de músics tan diferents com ara Woody Allen i Madonna. El 2014, va rebre el premi Satchmo de la Fundació Educativa Louis Armstrong.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia