cultura

El castell de focs aplega 18.807 persones

Es compta per primer cop la gent en un dels actes estrella de la festa major de Manresa

Al matí, la imatgeria llueix

18.807 persones. Ahir no hi va haver especulacions amb les xifres de públic del castell de focs. Per primera vegada l'Ajuntament va comptar els assistents en un dels actes més multitudinaris de la festa major de Manresa.

El parc de l'Agulla es va tornar a convertir en un niu de formigues. L'Ajuntament va comptar les persones que van entrar al recinte entre les cinc de la tarda i les deu del vespre, hora d'inici del castell de focs. I és que ja se sap que per agafar el millor lloc cal anar-hi d'hora. El protocol que envolta l'acte s'ha fet tan o més tradicional que el mateix espectacle. Els accessos en vehicle es tallen ja a primera hora de la tarda i l'anada al parc es converteix en una autèntica romeria. S'hi arriba d'hora i l'espera acaba provocant nombrosos moments de converses i retrobaments.

Surt la imatgeria

El castell de focs va ser el rei de la nit de diumenge de festa major, una jornada que al matí va tenir com a protagonista la imatgeria de Manresa. Amb un públic no multitudinari però sí molt fidel a la tradició, els nans, els cavallets, l'àliga, el lleó, els gegants vells, els gegantons i els gegants de la Pubilla i l'Hereu van passejar la seva majestuositat entre la basílica de la Seu i la plaça Major, on ja al migdia van delectar el públic amb els seus balls tradicionals.

En aquesta faceta, va haver-hi expectació per veure la dansa de la pubilleta, que va ballar la geganta Pubilla, que finalment es va poder veure per tercer cop a la història: només l'havia ballat en la seva estrena, el 1951, i en la commemoració dels seus 50 anys, el 2001. Al maig la geganta va fer 65 anys i la dansa s'havia anunciat, però la pluja va esguerrar l'aniversari.

Castell de rècord

La d'ahir també va ser una jornada històrica per a la Colla Castellera Tirallongues, que després de 18 anys va tornar a carregar un castell de vuit pisos. Va ser un 4 de 8 que no es va poder descarregar. Avui, traca final de la festa amb el tradicional correfoc.

LA XIFRA

8
pisos
té el castell que ahir va aconseguir carregar la Colla Castellera Tirallongues després de 18 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia