cultura

Un viatge al·lucinant

Es diuen Sanjays, com el seu primer baixista, i arriben des del Baix Empordà més psicodèlic per conquerir, dijous, l'Auditori de Girona

Diu la llegenda que Sanjays va néixer el 2009 entre el carrer Gomis de Barcelona i el safareig de Sant Feliu de Boada. Aquest grup amb majoria baixempordanesa reconeix deutes musicals, per proximitat i afinitat, a l'escola pop de la Bisbal –la que culmina amb Mazoni i Sanjosex– i a la tradició hardcore de Sant Feliu de Guíxols. Ells assagen a la Bòbila de Palafrugell i han gravat el seu primer disc, Welcome to Lemür City, als estudis Ground de Cornellà de Terri, tot i que alguns temes han estat masteritzats als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols per Santi Garcia. Són algunes pistes per seguir l'itinerari vital i sonor de Sanjays, un grup molt jove però que té també les coses molt clares, i que dijous vinent actuarà a la sala de cambra de l'Auditori de Girona (21 h), dins del cicle de noves propostes Càpsula 2010, amb la fórmula de preu obert, és a dir, al final del concert cadascú pagarà allò que es diu la voluntat.

Òscar Martorell és el vocalista principal i guitarrista de Sanjays. És germà de Guillermo Martorell, de Mr. Hubba & El Mono Inventor. Una altra pista. El bisbalenc Adrià Cortadellas s'encarrega també de la guitarra i de les veus, després del seu pas per Delighters. La formació es completa amb Adrià Vergés (bateria), Natán Arbó (baix), Pau Giralt (piano i sintetitzadors), David Cabello (performances) i la nova vocalista Demmy Josey, que va debutar al concurs Intro, de Girona. Parlant de concursos, Sanjays va guanyar el Joan Trayter de Figueres i, com a premi, té pendent una setmana de gravació a Music Lan, per a la qual han triat Jaume Pla (Mazoni) com a productor.

Sanjays són fills –o néts– de la psicodèlia, de The Velvet Underground, de Woodstock i de Syd Barrett, però també dels Pixies. Donen molta importància a la melodia, però també als ritmes ballables. En directe, es disfressen i converteixen l'escenari en un microcosmos màgic. És el viatge al·lucinant de Sanjays.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
efemèrides

El Govern commemorarà el 2025 el centenari dels naixements d’Oriol Bohigas i de Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA