cultura

Un viatge al·lucinant

Es diuen Sanjays, com el seu primer baixista, i arriben des del Baix Empordà més psicodèlic per conquerir, dijous, l'Auditori de Girona

Diu la llegenda que Sanjays va néixer el 2009 entre el carrer Gomis de Barcelona i el safareig de Sant Feliu de Boada. Aquest grup amb majoria baixempordanesa reconeix deutes musicals, per proximitat i afinitat, a l'escola pop de la Bisbal –la que culmina amb Mazoni i Sanjosex– i a la tradició hardcore de Sant Feliu de Guíxols. Ells assagen a la Bòbila de Palafrugell i han gravat el seu primer disc, Welcome to Lemür City, als estudis Ground de Cornellà de Terri, tot i que alguns temes han estat masteritzats als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols per Santi Garcia. Són algunes pistes per seguir l'itinerari vital i sonor de Sanjays, un grup molt jove però que té també les coses molt clares, i que dijous vinent actuarà a la sala de cambra de l'Auditori de Girona (21 h), dins del cicle de noves propostes Càpsula 2010, amb la fórmula de preu obert, és a dir, al final del concert cadascú pagarà allò que es diu la voluntat.

Òscar Martorell és el vocalista principal i guitarrista de Sanjays. És germà de Guillermo Martorell, de Mr. Hubba & El Mono Inventor. Una altra pista. El bisbalenc Adrià Cortadellas s'encarrega també de la guitarra i de les veus, després del seu pas per Delighters. La formació es completa amb Adrià Vergés (bateria), Natán Arbó (baix), Pau Giralt (piano i sintetitzadors), David Cabello (performances) i la nova vocalista Demmy Josey, que va debutar al concurs Intro, de Girona. Parlant de concursos, Sanjays va guanyar el Joan Trayter de Figueres i, com a premi, té pendent una setmana de gravació a Music Lan, per a la qual han triat Jaume Pla (Mazoni) com a productor.

Sanjays són fills –o néts– de la psicodèlia, de The Velvet Underground, de Woodstock i de Syd Barrett, però també dels Pixies. Donen molta importància a la melodia, però també als ritmes ballables. En directe, es disfressen i converteixen l'escenari en un microcosmos màgic. És el viatge al·lucinant de Sanjays.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.