Cultura

Estudis històrics amb premi

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca rep el prestigiós Recercat

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC), degà amb 78 anys d'història a les comarques gironines, ha estat guardonat amb el prestigiós premi Recercat de l'Institut Ramon Muntaner, integrat per la Generalitat i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. El premi, que celebra la VII edició, es va lliurar ahir a Andorra en el marc de la Jornada d'Estudi Local que organitza cada any l'Institut Muntaner. Es tracta del premi de màxim nivell per a entitats i centres d'estudis que es concedeix com a reconeixement a la tasca realitzada al llarg dels anys i a la qualitat de les darreres actuacions. Des del PEHOC, s'interpreta com un homenatge a la figura del president, Jordi Pujiula, mort fa poc, i a les persones que han fet possible el treball i la projecció dels coneixements històrics a la Garrotxa en les diferents etapes de l'entitat.

El PEHOC ha renovat la seva junta arran de la mort de Pujiula, tot i que té una clara voluntat de continuïtat. Jesús Gutiérrez ha assumit la presidència. Jordi Espadalé continua en el càrrec de secretari. Hi ha les noves incorporacions de Neus Giménez, a la vicepresidència, i de Cesc Busquets, Sergi Martí, Antoni Agustí, Joaquim Monturiol, Albert Reixach, Francesc Llop, Josep Catà, Joan Sala, Quim Albert i Xevi Solà, com a vocals. Entre els objectius, hi ha mantenir la regularitat dels Annals del Patronat. També, l'organització del cicle de xerrades i la convocatòria dels premis a treballs de recerca Salvador Reixach. També s'ha plantejat la construcció d'un web propi, la renovació dels estatuts i l'obertura de l'entitat als joves estudiants que s'interessen per temes socials i històrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona