cultura

Una investigació sobre el Palauet de Meliana premiada a Europa

El premi està considerat com el més prestigiós que s'hi atorga a projectes per a la conservació, difusió i restauració de béns culturals

La Comissió Europea i el patronat Europa Nostra, han proclamat els guardonats que el proper dia 1 de juny es lliuraran en una cerimònia que s'hi farà al monestir dels Jerònims de Lisboa, en presència de la Comissària Europea d'Educació, Cultura, Multilingüísme i Joventut, el president de Portugal, el president de la Comissió Europea i el president d'Europa Nostra.

Els 28 guardonats, han estat seleccionats d'entre 227 projectes presentats de 31 països diferents i en la categoria d'investigació, ha estat subratllat el projecte d'estudi i restauració del Palauet de Meliana, que rebrà una placa i una dotació econòmica que aprofitarà per iniciar el projecte guardonat.

Aquests premis reben el suport del Programa Cultural de la Unió Europea que, des de l'any 2007, ha invertit 30 milions d'euros en el cofinançament de projectes relacionats amb el patrimoni.

El projecte guardonat per la Unió Europea, dirigit per l'arquitecte Xavier Laumain i en què participa el nostre columnista i historiador de l'art Albert Ferrer Orts, presenta una edificació, el palauet, que des de la segona meitat del segle XIX formava part consubstancial de la fàbrica “Mosaicos Nolla”. Un complex extraordinari que encara es manté en ús amb altres propietaris i que conserva una bona part de l'arquitectura industrial impulsada per Miquel Nolla Bruixet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles