cultura

El Micalet farà Miquelets d'Honor Obrint Pas i Rafa Sena

L'acte de lliurament es farà als clàssics sopars de la tardor que aquesta societat cultural hi realitza cada any

La Societat Coral el Micalet lliurarà enguany els prestigiosos guardons Miquelets d'Honor Individual i Col·lectiu a l'editor Rafael Sena i Guzmán i a Obrint Pas, respectivament.

A més a més, les bases de la 26ª edició dels Premis Miquelet 2013 ja estan enllestides i s'ha obert el termini per a la recepció d'originals.

Sena és president de l'associació La Brúixola i editor de la revista que té el mateix nom. Autor de llibres sobre la ciutat de València i els seus carrers, els seus teatres i cinemes, entre d'altres, és un animador cultural infatigable que no sols conrea l'àmbit literari, ja que també ha estat impulsor d'iniciatives musicals en valencià, en hores baixes per a la nostra cultura.

Una actitud que li valgué el premi Tio Canya 2006 dels Premis Jaume I del Bloc de Progrés de l'Alcúdia.

D'altra banda, el Miquelet d'Honor col·lectiu 2013 és per a Obrint Pas, que mitjançant la música ha fet, i continua fent, país entre la gent jove i no tan jove, amb la llengua com a vehicle de comunicació.

Obrint Pas va anunciar al mes de març d'enguany la seua retirada temporal però definitiva dels escenaris, fixant la data al 2014 amb dos concerts acústics.

Aquest grup musical, que es va crear el 1993 al si del valencià IES Benlliure, ha dut el seu rock reivindicatiu de la identitat i cultura del nostre país més enllà de les fronteres valencianes, arribant fins i tot al Japó.

La seua trajectòria inclou set àlbums, gires internacionals, participació en festivals i gran quantitat de concerts. Han estat protagonistes de música i lletres compromeses que han pujat als llocs més alts de les llistes de discos més venuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA