Retrobem la nostra música distribueix més de 100.000 euros a La Safor

Han rebut ajuda més de 34 bandes, societats musicals i escoles d'educands de tota la comarca

La Diputació de València ha repartir durant l'exercici del 2009 mitjançant la campanya «Retrobem la nostra música», un total de 104.280 euros entre les societats musicals de la comarca de la Safor. D'aquesta manera, es referma el compromís de la «Dipu» amb la música, mitjançant l'impuls anual de l'esmentada campanya que acull un programa d'ajudes directes i sostenibles, que enguany arriba a la trigèsima edició i els beneficiaris sempre són, a més de les agrupacions musicals, escoles d'educands, corals i societats que donen suport a les bandes, tots els ciutadans en general, pel que suposa de promoció de la cultura musical.

D'aquesta manera, 34 societats musicals de la comarca de la Safor i les escoles d'educands municipals dels ajuntaments de Ròtova i Lloc Nou de Sant Jeroni, han rebut les ajudes esmentades, segons el nombre de components de cada agrupació i del programa sol·licitat. La quantitat rebuda ha estat adjudicada dins un ampli marge que va des dels 350 euros fin als 2.000.

En aquesta ocasió han participat de la campanya, les societats musicals que pertanyen a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i les corals, joves orquestres simfòniques, orquestres de pols i plectre, i grups de dolçaina i tabal de tota la demarcació de València.

Com a complement de l'ajuda econòmica, la Diputació edita cada any diverses partitures musicals d'autors valencians, que poden interpretar-se de manera opcional als concerts programats. Aquesta publicació ha estat enguany de 500 exemplars per cada una de les partitures seleccionades.

Han rebut ajuda les societats , musicals de Gandia, Real de Gandia, Xeraco, Rafelcofer, Miramar, Benirredrà, Simat de la Valldigna, L'Alqueria de la Comtessa, Benifairó de la Valldigna, Xeresa, Tavernes de la Valldigna, Barx, Ròtova, Almoines, Villalonga, Palma de Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Oliva, Daimús, Potries, Almoines, La Font d'En Carròs, Ador, Palmera, Alfauir, Bellreguard, Piles y Beniarjó, així com els ajuntaments de Ròtova y Llocnou de Sant Jeroni per a les seues escoles d'educands municipals.

Una bona campanya

E.C

Dirigia la Diputació de València, el periodista Manel Girona, quan en aquells primers anys de la Democràcia, el seu equip d'assessors li va plantejar la forma i manera amb que es podien promocionar les bandes de música, si més no, de la demarcació sobre la qual aquesta institució tenia competències. La veritat és que no s'ho va pensar més de dues vegades i malgrat el concepte que Joan Fuster havia abocat sobre aquestes organitzacions socials i musicals, la primera campanya del «Retrobem la nostra música», va començar justament fa ara trenta anys. Fou així com s'editaren les primeres partitures dels autors més nostrats, i fou també d'aquesta manera que es va començar a visionar tot un món creatiu que, encara ara, roman amb més força i vigor que mai. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala