cultura

La investigació sensual de Carlets i Jaume Canet

Els dos artistes deixen parlar la matèria al nou ‘Duet' de la Fundació Valvi que inauguren aquest vespre

El ceramista Carles Torrent, Carlets, i el pintor Jaume Canet inauguren avui un nou Duet de la Fundació Valvi de Girona en què reivindiquen, tal com ho expressa el també ceramista i pintor Javier Garcés en la presentació del catàleg, “la importància de la relació física, sensual i directa amb els materials” amb què treballen. Garcés, que serà també l'encarregat de presentar els dos artistes avui en la inauguració, a les 8 de la tarda, els qualifica d'“investigadors de la matèria” i subratlla l'interès que concedeixen al procés de treball, en què “es dediquen a veure què és el que passa i es posen al servei dels seus inconscients”.

En el cas de Carlets (Puigcerdà, 1953), un dels fundadors del col·lectiu Memé Detràs, el respecte a les qualitats del fang arriba fins a l'extrem de convertir-se en inhibició personal per deixar tot el camí lliure a la naturalesa del material, que no es proposa dominar, sinó solament acompanyar-lo “amb una certa intenció”, com apunta Garcés. Les rajoles de la sèrie Buscant Ulisses, amb sanefes i figures que recorden l'antiga Grècia, són en aquest sentit elaboracions formals a partir de dosis variables de fang, pasta de paper i sals solubles amb la impressió d'elements que hi afegeixen textures, com ara cartrons o peces de roba. Jaume Canet (Begur, 1971) aplica un respecte semblant a les seves Intencionalitats, una sèrie de pintures sobre fusta que sotmet a accidents i gruixos diversos a base de superposar capes de pigment que frega i poleix amb paper de vidre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic