cultura

Imatges en llibertat

Amb el vot en contra de 502 eurodiputats, el Parlament Europeu va refusar ahir l'esmena amb què es pretenia que els usuaris haguessin de pagar per la divulgació de fotografies i vídeos d'edificis i d'obres d'art situades en carrers i espais públics sense autorització prèvia.

Els parlamentaris consideren que s'ha de mantenir la situació actual, segons la qual els estats membres tenen l'opció d'incloure la denominada “llibertat de panorama” en la seva normativa. Els impulsors de l'esmena, que només van recollir 40 vots favorables (i 12 abstencions), pretenien que se suprimís la disposició per la qual l'ús comercial d'aquestes imatges havia de tenir l'autorització dels titulars dels drets d'autor. Tots els eurodiputats catalans presents van votar en contra de la prohibició.

D'altra banda, i amb referència a la legislació europea sobre els drets d'autor, el Parlament va acordar impulsar la diversitat cultural i fer-la més accessible. Segons la legislació, s'ha de garantir l'equilibri entre els drets i els interessos dels creadors i els consumidors. En una resolució no vinculant, els eurodiputats demanen que es millori l'accés transfronterer a continguts en línia, al mateix temps que reconeixen la importància de les llicències territorials, sobretot per als productes de cinema i televisió. La resolució va tenir el suport de 445 eurodiputats, mentre que 65 la van rebutjar i 32 es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia