cultura

Tak! presenta al Sunset el seu ‘Free-can-do'

El quartet inclou el músic cassanenc Manel Fortià i el blanenc Marc Bódalo

El quartet Tak! presentarà avui el seu segon disc, titulat Free-can-do, aquesta nit al Sunset Jazz Club de Girona (23 h, 8 euros). Tak! està format per dos músics de Vilafranca del Penedès, Roger Martínez (saxo alt i soprano) i Joan Solana (piano), i dos de les comarques gironines: el contrabaixista cassanenc Manel Fortià i el bateria blanenc Marc Bódalo.

Tak! es va formar el 2011 a Barcelona, on els seus components estudiaven el grau superior de música, al Taller de Músics i a l'Esmuc. El 2013 el grup va enregistrar el seu primer disc, gràcies a haver guanyat el premi per votació popular del concurs Jazz Fusió de la Fundació Paideia de la Corunya, llavors encara amb Juanjo Fernández al piano. “El concepte principal del grup és el jazz, la improvisació i el no saber què passarà”, explica Bódalo. El títol Free-can-do ja dóna alguna pista: “El free jazz és una referència, però també donem importància a la melodia, i el disc acaba amb un tema dedicat a tot un clàssic com Charles Mingus: O.S.C., que són sigles d'Old Style Celebration”. Altres temes del disc són Hangover, Fin de ciclo?, BCN Hell, Vull un té negre, Primitivo i les balades Candela i Cirrus Magnificus.

El disc es va enregistrar els dies 25 i 26 del novembre passat als estudis Laietana de Barcelona, amb Jordi Vidal com a enginyer de so, i Adrià Vidaña es va encarregar de les mescles i el màster. El trombonista Vicent Pérez va col·laborar en tres temes, entre els quals Tak! Suite? –l'únic tema del primer disc que han tornat a enregistrar–, també amb el saxo tenor de Gabriel Amargant. “Vam enregistrar tocant tots alhora i ens vam deixar anar bastant a l'estudi, més que en el primer disc. Per això aquest sona més fresc, com si fos en directe.” La portada ha estat dissenyada per Raimon Benach, de Ladyssenyadora.

A més de Tak! – en polonès, gràcies en danès– els seus membres han tocat amb altres grups: Manel i Marc amb Pulpopop i el Vernau Mier Quintet, i Fortià també ha gravat el disc My old flame amb Marco Mezquida. Joan Solana és el líder de Threejay Trio i Roger Martínez toca amb Valors Humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà