cultura

Tradicions

Ball de gegants al so de Springsteen

Els gegants ballaran el tema ‘If I should fall behind' en un salt de diumenge a la nit

El dia 22, pels Quatre Fuets, pujaran a Queralt

Els gegants de la Patum faran un dels salts de la nit del diumenge de Corpus (29 de maig) al ritme de la cançó If I should fall behind, de Bruce Springsteen, amb motiu del 150è aniversari dels gegants vells de la Patum i el 125è aniversari dels gegants nous.

Des de fa uns anys, diversos membres de la comparsa dels gegants han treballat amb la idea de ballar aquesta música durant la festa. Entre ells, Albert Dorna, pastisser berguedà i gran ídol de Bruce Springsteen –l'any 2008 va elaborar una mona gegant amb la figura del cantant nord-americà–, que ha fet de pont de comunicació amb l'entorn de Springsteen per tal d'aconseguir que se cedissin els drets de la cançó només per fer aquest ball concret. Ara el director i compositor Sergi Cuenca, músic de Puig-reig, ha preparat un arranjament especial per al ball de gegants.

Albert Rumbo, gerent del Patronat de la Patum, ha reconegut que li sembla “una idea extraordinària” i ha explicat que “és una peça que només sentir-la ja recorda un ball de gegants”.

Pujada a Queralt i exposició

És una Patum especial, tant pels dos gegants nous com pels dos vells. Per celebrar-ho, s'han organitzat diversos actes, entre els quals hi ha la pujada dels gegants al santuari de Queralt, diumenge 22, el dia dels Quatre Fuets.

També destaca la mostra que s'instal·larà el mes de maig vinent a la Sala Polivalent del Casino. S'hi podran veure diverses peces històriques dels gegants, com ara la col·lecció de vestits des del 1866 i la primera cita dels gegants, del 1622. A la mateixa sala també s'hi instal·larà la presentació del còmic Black is beltza, una novel·la gràfica del cantant basc Fermín Muguruza, entre d'altres autors. Muguruza serà a Berga per presentar aquest còmic, que explica la història del conflicte racial que van tenir els gegants d'Iruña a Nova York, a mitjan anys seixanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA