cultura

El Círcol ja és el propietari de l'emblemàtica seu al centre de Badalona

L'entitat cultural, les antigues propietàries i Vértice Ensanche tanquen una operació a tres bandes

El Círcol inverteix 990.000 euros en la compra

El 21 de juny del 2016 apareixerà als llibres d'història d'El Círcol com una jornada memorable en l'esdevenir de l'entitat badalonina. Ahir al migdia, a un quart i cinc minuts d'una, el president de l'entitat badalonina, Toni Forteza, signava l'escriptura que certifica que El Círcol passa a ser el propietari únic de l'emblemàtica seu que ocupa al cor de Badalona des de fa més de setanta-cinc anys.

La firma de Forteza va anar precedida de diversos tràmits que posen fi a una àrdua negociació a tres bandes que en diferents moments ha semblat abocada a acabar al jutjat. Ahir, Vértice Ensanche, l'empresa promotora que inicialment havia adquirit el dret de compra de l'edifici amb intenció de fer-hi pisos, va cobrar els 270.000 euros que ha rebut a canvi de fer marxa enrere i deixar pas a El Círcol (l'entitat va exercir el dret de tempteig). D'aquests diners, 90.000 els aporta El Círcol i la resta les propietàries, tot i que una part correspon a la paga i senyal donada per la societat.

Amb Vértice Ensanche fora de l'operació, El Círcol ja va poder accedir al crèdit de 900.000 euros, concedit per Caixa Banc i l'Institut Català de Finances, que li permet complir l'encàrrec dels socis i adquirir l'immoble del carrer de Sant Anastasi. El Círcol pagarà 900.000 euros, més els 90.000 d'indemnització a Vértice Ensanche. S'hi han d'afegir els impostos corresponents. La quantia a la que puja l'operació ha provocat especulacions sobre si l'entitat es veurà abocada a fer una permuta amb un constructor per poder sufragar el manteniment de l'edifici. El seu president, Toni Forteza, va deixar ahir molt clar que “només tenim al cap mantenir l'activitat actual”. L'edifici d'El Círcol inclou el teatre més antic de Badalona.

L'alegria dels representants d'El Círcol contrastava ahir amb el sentiment agredolç del director general de Vértice Ensanche, Antonio Sesé. “Estic decebut perquè proposàvem un projecte molt interessant per a Badalona que l'Ajuntament ha dificultat imposant una moratòria”, va afirmar. Sesé recorda que els seus plans per aixecar una desena de pisos “preveien mantenir El Círcol a l'edifici i donar feina a persones de Badalona” i assegura que observarà atent “què fa el govern a la zona arran d'aquesta moratòria”.

Tot i la decepció de Sesé, l'advocat de les ja antigues propietàries de l'immoble, Ramon Pratdesaba (Cel Abogados) considera que l'acord “és satisfactori” per a les tres parts implicades en la negociació. Pratdesaba va celebrar que El Círcol esdevingui finalment el propietari de l'edifici, “i a un preu molt raonable”.

LES FRASES

Estic decebut perquè he hagut de renunciar a un projecte interessant per a Badalona
Antonio Sesé
director general de vértice ensanche
Crec que hem aconseguit trobar un final a la història que és satisfactori per a totes les parts
Ramon Pratdesaba
advocat de les propietàries
La compra significa que tenim les regnes per seguir construint allò que volem que sigui El Círcol
Toni Forteza
president d'el círcol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona