cultura

oci

museus

Rècord de visitants a la Xarxa de Museus Locals

L'any 2015 els 67 centres van rebre 1.274.137 visitants, un 17% més que el 2014

Els museus de la Xarxa de Museus Locals (XML) van rebre al llarg del 2015 un total de 1.274.137 visitants, un 17,6% més que l'any anterior. Segons les dades corresponents als 67 equipaments repartits entre els 52 municipis adherits a la xarxa que ha fet públiques la Diputació de Barcelona, aquestes xifres signifiquen que un 48,6% de la població d'aquests municipis va utilitzar els museus locals. En relació amb tots els habitants de la demarcació, la freqüentació dels equipaments museístics va ser del 23,1%. El creixement inclou tant el nombre d'usuaris de les activitats organitzades pels museus (517.402 persones, un 23,4% més que el 2014) com el nombre de persones que visiten les exposicions permanents (585.998, un 17% més que el 2014).

El públic escolar, que representa un 18% del públic total, es manté pràcticament estancat i amb valors similars als d'anys anteriors –només va créixer un 2,3%–. Finalment, el públic de les exposicions temporals, tot i l'increment del 6,6% de l'oferta expositiva temporal per part dels museus, ha mostrat un lleu retrocés, amb una disminució d'un 1,2% en relació amb el 2014.

Nous equipaments

Segons la Diputació de Barcelona, l'increment del nombre de visitants dels museus locals s'explica per l'obertura de nous equipaments i la capacitat d'atracció turística d'alguns museus concrets. Així, el 2015 la xifra d'instal·lacions museístiques integrades en la xarxa va passar de 140 a 153. L'any passat també va tenir com a al·licients la reobertura del Cau Ferrat i el Museu Maricel de Sitges, després de quatre anys de reformes, i el nou Museu del Gènere de Punt de Mataró. La Diputació de Barcelona ofereix suport als museus locals per impulsar accions de renovació i millora de les exposicions permanents, amb projectes com ara Fem accessibles els museus i La mirada tàctil, que ha estat una iniciativa per acostar els museus a les persones amb dificultats visuals, auditives o de mobilitat que ha rebut un dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia