Economia

Lloret vol saber l'impacte econòmic de les fires i festes

L'estudi tindrà un cost d'11.900 euros

Ha de servir per saber quins esdeveniments potenciar

L'Ajuntament de Lloret ha contractat els serveis de la consultoria de Roses Baldrick & Munitz per conèixer quin és l'impacte econòmic de diferents esdeveniments que organitza el municipi i valorar per quins esdeveniments cal apostar. El pressupost presentat per la consultoria és d'11.900 euros (IVA a part). El contracte inclou la monitorització de l'impacte econòmic dels següents esdeveniments del 2016: ral·li Costa Brava Històric (que ja ha començat), Global Basquet, Lloret Formula Weekend, Foro Excelencia (es farà del 8 a l'11 de juny), Fira dels Americanos, Lloret Night Shopping, Montphoto, la fira medieval “i un novè esdeveniment per confirmar”. També inclou un programari i la recollida de les enquestes que es faran; en concret, 384 per al ral·li Costa Brava Històric, el Global Basquet, el Lloret Formula Weekend, el Foro Excelencia i la Fira dels Americanos. També es farà assessorament i seguiment dels projectes i la durada de l'estudi és d'un any. L'alcalde, Jaume Dulsat, va explicar que consideren necessari conèixer “el retorn” que tenen els esdeveniments que es promouen i que a una administració “li és difícil calcular-ho”. “Necessitem saber quin retorn tenen les inversions que es fan per caregar-nos de raons i saber si apostem per un esdeveniment o no. Podrem valorar-ho més bé, tot i que les xifres no són un dogma de fe, però ens poden orientar”, va explicar l'alcalde.

Dulsat va posar com a exemple que en molts esdeveniments, com ara el Congrés Mundial del Mòbil celebrat a Barcelona, “de seguida, hi ha estudis quan s'acaba que calculen l'impacte basant-se en el nombre de persones que hi ha anat, la despesa mitjana i les enquestes”. A Lloret, la valoració també es farà a través de diferents canals i no serà “una xifra absoluta, però sí una mesura de càlcul que en altres llocs ha funcionat molt bé”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona