Economia

Reclamen a Nylstar que faci l'ampliació de capital

Els sindicats diuen que sense els diners la continuïtat de l'empresa és inviable

Els treballadors aniran avui al Parlament i faran una manifestació

Treballadors de Nylstar, sindicats, els advocats de l'empresa i representants de la Generalitat van tenir ahir una nova mediació que, segons el parer dels sindicats, va ser “una continuïtat de la que es va fer divendres passat”. L'empresa tèxtil Nylstar ha presentat un ERO per fer fora fins al 70% de la plantilla –vol acomiadar 155 treballadors–. L'expedient de regulació que vol tirar endavant l'empresa de Blanes (l'antiga SAFA) ha estat, però, un autèntic ball de números i això, segons manté el secretari general de la FITAG de la UGT de les comarques gironines, Gabriel Tejada, “no és seriós” i hi ha dubtes “sobre la legalitat”.

Els sindicats i la Generalitat reclamen amb urgència que l'empresa posi damunt la taula un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de l'empresa. Els sindicats, però, consideren més urgent que Nylstar faci una ampliació de capital perquè “sense l'aportació de capital l'empresa és inviable” ja que no té tresoreria. “Pretenen continuar amb 61 treballadors i asseguren que rellançaran l'empresa, però no aporten cap recurs econòmic que ho sustenti”, va dir el representant de la UGT.

De moment, doncs, en aquesta nova mediació –la pròxima serà divendres vinent– les posicions de totes dues parts s'han mantingut invariables. Els sindicats ja preveuen, però, que difícilment s'arribarà a un acord i temen el tancament.

És per això que demà la plantilla de Nylstar sortirà al carrer per fer sentir les seves reivindicacions. Al matí una representació dels treballadors anirà al Parlament de Catalunya. Allà, des de l'hemicicle, seguiran la sessió de control al govern, que haurà de respondre a una pregunta sobre el conflicte i quins passos preveu fer la Generalitat per evitar el tancament de l'empresa tèxtil. A la tarda els treballadors es manifestaran pels carrers de Blanes. Sortiran a les sis de la fàbrica i aniran fins a l'ajuntament, on es llegirà un manifest i faran parlaments per demanar al consistori que s'impliqui en el conflicte i doni suport a la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona