Economia

turisme

Un milió de visitants en mig any al monestir de Montserrat

Les 1.166.000 persones que van accedir a la muntanya amb cotxe, l'Aeri o el cremallera suposen un augment del 6,5% respecte al 2015

Un 66,26% dels turistes escullen pujar-hi per carretera, un 21% amb el tren i un 12,74% amb el telefèric

Un total d'1.166.000 persones han visitat el monestir de Montserrat en el primer semestre d'aquest any, sigui accedint-hi per carretera, amb el tren cremallera o bé amb l'Aeri. Aquesta xifra representa un increment del 6,5% respecte al nombre de visitants que hi va haver entre el gener i el juny del 2015, que van ser 1.100.000, segons les dades del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Aquest augment de 75.000 persones demostra que l'interès per la muntanya no decau, al contrari, i fa preveure que en acabar el 2016 es tornaran a superar els dos milions de visitants, una xifra consolidada els últims anys.

El mitjà de transport més escollit per pujar a la muntanya és el vehicle particular. De fet, dos de cada tres visitants hi van amb cotxe. En concret, són 772.592 persones (66,26%) les que han accedit al monestir per carretera durant la primera meitat de l'any. L'ús majoritari del vehicle privat és palès sobretot els caps de setmana i durant la temporada alta de turisme, quan els cartells informatius que hi ha instal·lats a Monistrol de Montserrat, a la carretera d'accés a la muntanya, adverteixen gairebé sempre que l'aparcament del monestir està ple. De tota manera, són moltes les persones que també opten pel transport públic ja que per exemple 244.860 persones han agafat el tren per pujar al monestir entre el gener i el juny. I, per tant, un 21% del total de visitants hi pugen amb cremallera. A la vegada, hi ha 148.548 persones que han preferit pujar-hi amb l'Aeri (un 12,47%). Tant en el cas del cremallera com en el del telefèric, cal tenir en compte que molts turistes hi aposten per la facilitat d'arribar-hi des de Barcelona ja que en ambdós casos la línia de Ferrocarrils de la Generalitat hi té parada i bitllets integrats. De fet, l'estació de Monistrol és la més usada de FGC a la Catalunya Central i supera els 200.000 viatgers. En el cas de l'Aeri, l'estació que hi enllaça va tenir més de 100.000 viatgers l'any passat.

Al milió i escaig de persones que han arribat amb algun mitjà de transport al monestir de Montserrat, encara s'hi ha de sumar la gran quantitat de gent que hi accedeix a peu. Tot i que les xifres del primer semestre encara no s'han fet públiques, l'any passat van ser 594.868 persones les que van escollir pujar a Montserrat caminant. La ruta més usada va ser la de les Escales dels Pobres, a Monistrol, amb 220.214 caminants, seguida del camí Nou de Sant Jeroni, a Collbató, amb 154.048 persones.

LES XIFRES

772.592
persones
han accedit entre el gener i el juny d'aquest any al monestir per carretera
244.860
visitants
van escollir el tren cremallera, que surt des de Monistrol de Montserrat.
148.548
turistes
van accedir a la muntanya amb l'Aeri, que funciona des del 1930.

Més control de les activitats esportives i en grup

El Patronat de la Muntanya de Montserrat va aprovar a mitjan gener un nou reglament per intensificar el control de les activitats esportives i col·lectives al massís. Entre les mesures introduïdes, per exemple, s'exigeix una autorització per a activitats com ara el funambulisme, el salt BASE i el parapent. També n'han de tenir els grups que hi organitzin alguna activitat, com és el cas de les curses esportives. I les zones d'escalada tenen restriccions temporals.

En el primer mig any de l'entrada en vigor d'aquesta nova normativa, el patronat va donar permís a 177 grups per fer activitats esportives organitzades, en les quals han participat 17.728 persones. Sobretot s'han rebut peticions d'associacions que fan senderisme i curses esportives, activitats que mobilitzen molta gent. En el cas del senderisme associatiu, al juny sumaven més de 10.000 persones i en el de les curses, més de 2.700. També hi ha un volum important de gent que escull activitats o visites guiades (1.714 i 1.528 persones).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona