Economia

Els sindicats, satisfets del rebuig de Lloret de Mar a un possible Saloufest

Amb el lema ‘Ocupació digna, sí!; retallades socials, no!', unes 200 persones es van manifestar ahir a la població en el Dia Mundial pel Treball Digne

L'hotel Marina Sand (antic Selvamar) va ser el punt d'inici de la manifestació d'ahir a Lloret de Mar amb motiu del Dia Mundial pel Treball Digne, que va aplegar unes 200 persones. La tria del punt de sortida no és casual, ja que el Marina Sand va ser un dels quatre hotels que van haver de tancar el mes de setembre després que es detectés que feien frau elèctric i de gas. Els quatre hotels eren gestionats pel mateix empresari, i els seus treballadors encara no han cobrat l'agost.

Amb la pancarta amb el lema Ocupació digna, sí!; retallades socials, no!, els manifestants, convocats pels sindicats CCOO i UGT, van denunciar l'empitjorament de les condicions laborals arran de la crisi i van reclamar que una altra sortida a la crisi és possible. El fet que s'hagi escollit Lloret de Mar és perquè representa un model de turisme de baix cost que els sindicats defensen que cal canviar. En aquest sentit, van valorar molt positivament que l'Ajuntament hagi rebutjat acollir activitats com ara el Saloufest però reclamen un canvi de model amb més diàleg social i la millora de les condicions dels treballadors. “Volem un turisme de qualitat que ha de començar amb la manera de tractar el personal i les condicions laborals”, va subratllar el secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas.

Amb crits de “volem un treball digne per a tothom”, els 200 participants de la manifestació van recórrer el centre fins arribar davant de l'ajuntament, on es va llegir un manifest. Sobre la tria de Lloret per a la manifestació, els dos sindicats van coincidir que la mala pràctica destapada al setembre arran dels hotels que feien frau no es pot generalitzar i per tant no es pot dir que representi el gremi hoteler de Lloret de Mar, però reconeixen que hi ha mancances que s'han de corregir per caminar cap a un nou model turisme. Casas va reclamar una oferta de treball digne per posar fi al turisme de “rebentar preus” en què es “respectin els drets laborals i els treballadors”. Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, també va celebrar la decisió de l'Ajuntament de Lloret de Mar de no acollir esdeveniments com el Saloufest, però va reclamar recuperar el diàleg social que s'ha trencat durant la crisi.

LA XIFRA

200
persones
aproximadament van manifestar-se ahir pels carrers de Lloret de Mar.

LA FRASE

Volem un turisme de qualitat que ha de començar amb la manera de tractar el personal
Xavier Casas
Secretari general de la UGT a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA