Economia

Les mesures cautelars contra Blesa exclouen Rato

Anticorrupció ha sol·licitat una vista per demanar un possible ingrés a la presó

No afecta cap més condemnat

La fiscalia anticorrupció va presentar ahir un escrit a l'Audiencia Nacional en el qual sol·licita que es convoqui una vista prèvia per acordar les mesures cautelars contra l'expresident de Caja Madrid i principal condemnat per les targetes black, Miguel Blesa, però no realitza cap petició sobre el seu successor en el càrrec, Rodrigo Rato, condemnat a quatre anys i mig de presó pel mateix cas. La sol·licitud d'Anticorrupció es coneix després que dijous passat la sala penal fes pública la sentència en la qual condemna els 65 acusats a penes que van des dels tres mesos fins als sis anys de presó per delicte continuat d'apropiació indeguda per l'ús personal que van fer de les targetes opaques al fisc.

Casos pendents

Tant Blesa com Rato –que el tribunal que presideix la magistrada Ángela Murillo va acusar de trencar la lleialtat que la caixa va dipositar en ells– continuen imputats en la peça principal del cas Bankia i tenen comptes pendents al jutjat de Plaza Castilla. En concret, Blesa s'asseurà al banc dels acusats després que s'obrís un nou judici contra ell pels sobresous cobrats per l'exdirectiu de Caja Madrid, mentre que a Rato l'investiga el jutge Antonio Serrano-Arnal, titular del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid, en relació amb el seu patrimoni.

Previsible recurs

A Blesa ja li van retirar el passaport el maig del 2013, en la investigació per les presumptes irregularitats en la compra del City National Bank de Florida, però li van retornar al juliol d'aquest any a instàncies de l'Audiència Provincial de Madrid.

Blesa i Rato ja han manifestat la seva intenció de recórrer contra la sentència al Tribunal Suprem, una decisió compartida per la majoria dels 65 condemnats, que tenen per fer-ho cinc dies a partir que els sigui notificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva