Economia

Creix l'ocupació pel bon temps i les vacances d'altres destinacions

Hi ha un creixement del nombre de reserves tant en hotels com en càmpings, cases rurals i apartaments turístics

S'esperen ocupacions del 85% en hotels

Les millors previsions són als hotels de la Costa Brava centre i sud

Des de principi d'any que el sector turístic augura més bones ocupacions aquest any respecte a l'any passat. I de moment, de cara a aquesta Setmana Santa, sembla que si les condicions meteorològiques continuen com fins ara ho encertaran de ple. A més del bon temps també hi ajuda el fet que les vacances d'aquest any vinguin més tard que l'any passat i que coincideixin amb les vacances de moltes destinacions properes –França, Alemanya i Holanda– i que aquests dies se celebrin molts esdeveniments esportius.

Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, s'esperen ocupacions del 85% als establiments hotelers de la demarcació, especialment els dies festius (del 13 al 17 d'abril). Les millors previsions són al litoral però a les comarques interiors també es podria arribar al 70%, ja que encara hi ha neu a les pistes. En general les previsions marquen un augment de reserves a tots i cadascun dels establiments que han decidit obrir aquests dies –càmpings, cases rurals, apartaments turístics i hotels–, i les reserves de darrera hora podrien fer augmentar les expectatives.

Per molts hotels del litoral la Setmana Santa marca l'inici de la temporada turística, amb una xifra que pot variar depenent de l'època en què aquestes festes cauen en el calendari. Aquest any, per exemple, hi ha molts més hotels oberts que l'any passat i molts ja no tancaran, a diferència del que va passar l'any anterior.

Segons la Federació d'Hostaleria on hi ha més volum de reserves és a la Costa Brava sud i centre, amb xifres que oscil·len entre el 80% i el 85% a la sud i el 85% i el 90% a la centre. “Hi ha molt turista francès que aprofita les seves vacances per venir a passar uns dies a la Costa Brava”, segons explica el president de l'Associació d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, que assegura que han notat un increment del turista rus, a més de grups d'escoles i de turisme esportiu, ja que, a Lloret, s'hi celebren aquests dies competicions esportives, com ara el MIC de futbol i bàsquet, el trofeu Sant Jaume i el Torneig Internacional Vila Lloret d'Handbol, entre d'altres.

Respecte a Girona ciutat i rodalies, la previsió es troba entre el 70% i el 75%, i a les comarques d'interior com la Selva se situa entre el 50% i el 55% i entre el 60% i el 75% a la Garrotxa. Pel que fa a zones de muntanya, les reserves oscil·len entre el 60% i el 65% a la Cerdanya i el 65% i el 79% al Ripollès.

La mitjana d'estades serà de dues o tres nits, tot i que als establiments costaners és més alta i se situa entre els tres i quatre dies. El perfil del turista és familiar i majoritàriament català i de la ciutat de Barcelona i rodalies. A darrere hi ha visitants de la resta de l'Estat espanyol, especialment del País Basc. Pel que fa al visitant estranger, la majoria seran francesos, però també alemanys i britànics.

LES FRASES

Ahir a moltes platges hi havia molta gent prenent el sol però també fent activitats nàutiques
Miquel Gotanegra
President de l'associació de càmpings de Girona
Hi ha molt turista francès que aprofita les seves vacances per venir a passar uns dies a la Costa Brava
Enric Dotras
President de l'associació d'hostaleria de lloret de mar
Hem notat un increment de reserves d'apartaments d'una setmana sobretot de turista francès
Àngela Galceran
Gerent de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA)

Bones perspectives per les vacances d'altres destinacions

En el sector del càmping, la Setmana Santa suposa una arrancada per a una part important dels establiments. De fet ara ja hi ha un 60% dels establiments oberts, que, tot i que no esperen omplir al 100%, sí que “preveuen una bona ocupació”. Això és degut, segons va explicar ahir el president de l'Associació de Càmpings de les Comarques Gironines, Miquel Gotanegra, al bon temps que fa aquests dies –ahir en moltes de les platges gironines hi havia molta gent prenent el sol però també realitzant activitats nàutiques–, però també perquè moltes de les destinacions que habitualment són usuàries de càmpings aquests dies fan vacances. “Si el temps acompanya el nombre de reserves creixerà”, va comentar Gotanegra. El president de l'associació de càmpings de Girona calcula que en aquests moments hi ha entre un 70 i un 80% dels bungalous reservats i confia que aquesta xifra pugui créixer considerablement amb les reserves de darrera hora. “Espero que la setmana vinent puguem dir que aquesta Setmana Santa ha sigut molt millor que la de l'any passat”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona