Economia

jornades del sector químic

El clúster ChemMed es posiciona a l'exterior en una jornada a la Pineda

La trobada reuneix les empreses del sector de l'àmbit internacional

El ‘hub' tarragoní vol afavorir les potencialitats de les comarques tarragonines

Donar a conèixer el clúster que formen la indústria petroquímica de les comarques de Tarragona i la seva associació estratègica amb el Port de Tarragona –el clúster ChemMed– i deixar patents els avantatges que aporta un territori com les comarques de Tarragona per a aquest sector productiu. Aquests són els objectius que persegueix la trobada internacional del sector que reuneix, aquest dijous i aquest divendres, les principals empreses a la Pineda. La trobada, a càrrec de la consultora internacional Argus Dewit, ha estat organitzada amb l'objectiu de donar a conèixer als mercats europeu i internacional les possibilitats estratègiques i de negoci que ofereix el pol petroquímic de les comarques de Tarragona. “Quan vam impulsar el clúster ChemMed, fa tres anys, ja sabíem que aquest seria un projecte a llarg termini, per la qual cosa estem molt satisfets de la celebració d'aquesta trobada al nostre territori”, confirma el president de l'AEQT i de ChemMed, Josep Francesc Font, que també va aprofitar la sessió inaugural de la jornada per recordar que els principals objectius del hub que formen el Port de Tarragona i les empreses del sector té com a màxim objectiu “promocionar la marca Tarragona i destacar les grans oportunitats que suposa el nostre territori per a empreses de tot el món”.

El president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, va coincidir plenament amb les declaracions de Font i hi va afegir que “cal seguir buscant noves oportunitats”. Sobre alguns dels esculls que actualment es troba el sector per seguir avançant –entre els quals, l'elevat preu del cost de l'energia i la falta d'infraestructures com l'ample internacional de transport de mercaderies–, Andreu va apuntar: “Cal que continuem treballant en espera que aquestes qüestions es resolguin en un termini raonable”, va destacar el president del Port.

LA FRASE

Volem promocionar les opcions de Tarragona a empreses d'arreu del món
Josep Francesc Font
President del clúster chemmed

S'obren noves opcions per al mercat europeu

Agnès Llorens

La trobada que aquests dos dies es duu a terme a la Pineda servirà per tractar de les principals tendències que mouen un sector que està en constant moviment i analitzar, entre altres qüestions, el posicionament de l'Orient Mitjà, el pes de la Xina i el gran potencial de països com l'Índia. Segons destaquen els membres de ChemMed, el futur del sector a Europa “s'ha recuperat i cal estar presents per aprofitar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona