Economia

Proposen que empresaris i Ajuntament s’uneixin per revifar Tossa Turisme

Les Trobades de Tardor posen sobre la taula la necessitat de la gestió pública i privada de l’ens turístic, que té estatuts aprovats des del 2005 però no és actiu

L’Ajuntament de Tossa i els empresaris del sector turístic proposen impulsar l’ens Tossa Turisme, que té els estatuts aprovats des de l’any 2005 però ja fa anys que no té activitat. Aquesta possibilitat es va plantejar en les cinquenes Trobades de Tardor, que es van celebrar dilluns i dimarts. A banda de fer un balanç de la temporada turística, amb les jornades es pretén posar idees en comú entre els empresaris del sector turístic i l’Ajuntament, però en aquesta edició no hi ha hagut gaire participació, fet que va decebre la regidora de Turisme, Àngels Pujals, i alguns empresaris. Amb tot, Pujals va recordar que dilluns vinent se celebrarà una jornada oberta a tota la ciutadania, amb l’objectiu de crear un grup impulsor de participació ciutadana “per reflexionar col·lectivament i cercar noves formes de relació entre l’administració local i la ciutadania”.

Pujals va avançar ahir la possibilitat de crear un grup mixt públic i privat centrat en el turisme, i un dels membres de la junta, Joan Ramon Gutiérrez, va valorar ahir positivament aquesta idea. “Hem d’anar a l’una Ajuntament i empresa privada, i seria el moment de fer-ho”, va dir. D’altra banda, també va mostrar-se sorprès per la poca participació empresarial en les jornades, ja que a Tossa hi ha 270 locals de restauració i bars, i, en canvi, només hi havia tres empresaris representats. “Em va decebre bastant, com a representant del gremi i com a empresari del municipi”, va dir.

Un dels temes de les jornades va ser l’horari de tancament de les terrasses durant la temporada turística, que va provocar queixes durant l’estiu, ja que amb la nova ordenança, el tancament de terrasses era com a molt tard a les 12 de la nit de diumenge a dijous i a la 1 de la matinada els divendres i vigílies de festius. Mitjançant dues resolucions d’alcaldia, però, l’horari es va acabar allargant fins a 2/4 de 2 de la matinada.

Pel que fa a la jornada del dia 23, Pujals va explicar que s’estructurarà en cinc àmbits, i va defensar que hi ha temes que s’han de desenvolupar amb la màxima participació, entre ells el model turístic, seguretat i mobilitat i serveis al municipi.

LA DATA

23.10.17
és el dia
que se celebrarà la jornada de participació ciutadana oberta a tothom per crear un grup impulsor.

LA FRASE

Vam veure que la participació no era prou significativa, i per això volem crear un grup impulsor
Àngels Pujals
regidora de promoció econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona