Economia

Fan un micromecenatge per una formatgeria mòbil

Dos joves pastors de Sant Hilari inicien la campanya per recollir 10.000 euros

Es diuen Yas Recht i Albert Masó, són de Sant Hilari i són pastors. Tenen un ramat d’ovelles en una granja familiar (Granja Circus) situada a les Guilleries des de fa tres anys, i ara estan fent una campanya de micromecenatge amb l’objectiu d’ajuntar 10.000 euros per construir una formatgeria artesanal mòbil i ecològica dins d’un camió.

La campanya es fa a través del lloc web Goteo, i de moment han acumulat gairebé 5.000 euros, i necessiten arribar als 10.000 abans de l’11de febrer, per no perdre els diners que ja han aconseguit. Entre les recompenses per als mecenes hi ha visites guiades a la granja i formatges artesanals.

El projecte es caracteritza per causar el mínim impacte possible a la natura, controlar tota la cadena de producció alimentària, comercialitzar els seus productes de proximitat (formatges, xai lletó i pell) a petita escala i implicar-se en el territori, entre d’altres. Recht explica: “Aquesta és la manera més justa de viure per la natura, per les persones i pels animals.” De fet la idea de fer un obrador mòbil neix, segons Recht, de la seva manera d’entendre l’ofici de pagès en l’actualitat, lligats a les dificultats econòmiques a què s’enfronten: “Vam pensar en la formatgeria mòbil per una qüestió pràctica i de versatilitat: per no malmetre la natura construint un edifici, i perquè, en cas d’haver de marxar de les terres [estan de lloguer perquè és gairebé impossible adquirir camps de pastura] puguem fer-ho fàcilment.” Actualment la granja està formada per un estable gran, dos de petits i dos magatzems. Ells viuen, com ho anomena Recht, “en un refugi de fusta”. Totes les construccions estan pensades per ser funcionals i desmuntables. I, a part, tenen un camió fruiter, que esperen reconvertir-lo, amb l’ajuda dels mecenes, en un obrador mòbil.

El que va començar amb quatre gallines i una curiositat per la vida agrària s’ha acabat convertint en un remat de 80 ovelles (el seu objectiu és arribar a les 100 ovelles) i un projecte de vida familiar, ja que aquests són els valors que volen transmetre aquesta parella de pastors al seu fill. I és que com explica Recht, “la vida agrària et fa esclava, però t’acaba enganxant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia