Economia

Fira

Alimentària 2018

La indústria, contra l’al·lèrgia

Aliments sense al·lèrgens i ingredients funcionals, en la majoria de les etiquetes dels productes que exploten la seva vessant més saludable

El sector inverteix en recerca de productes amb menys afegits i conservants

Si la major obsessió que té actualment la indústria alimentària és la preocupació per la salut i la nutrició, l’eliminació d’al·lèrgens de les llistes d’ingredients és una de les mesures més esteses. La preocupació per dotar d’alternatives els celíacs i al·lèrgics o intolerants a la lactosa, o a la fruita seca, majoritàriament, són seguides pels grans fabricants però també per productors més modestos. Tret dels més artesans, totes les marques de formatge, per exemple, incorporen la seva opció sense lactosa en la gamma de referències, i els panificables estan promovent l’ús de farines sense gluten. Malgrat que fa servir llet de vaca, cabra i ovella de primera qualitat, el fabricant de iogurts i postres lactis de Sant Guim de Freixenet El Pastoret de la Segarra (Pastoret) presenta en aquesta edició de l’Alimentari el seu primer iogurt vegetal, fet amb ametlles marcona. “Volem posicionar-nos a escala estatal com el primer fabricant en iogurt ecològic, però també treballem en altres varietats i en noves tendències de mercat”, explica Jose Cano, director de vendes de la companyia de la Segarra. Cacaolat, per exemple, també ha presentat el seu primer batut de xocolata vegetal, apte per a intolerants a la lactosa (ja en té un per a aquest col·lectiu) i als al·lèrgics a la proteïna de vaca, a més de per als vegans i els celíacs, perquè es fa a partir d’una beguda de civada sense gluten. Nestlé també ha presentat una llet condensada La Lechera sense lactosa, de manera que pràcticament no hi ha producte lacti al mercat que no tingui ja la seva versió apta per a intolerants.

No només innoven en aquest camp les empreses catalanes. La marca grega Arivia presentava a l’Innoval Violife, el primer formatge vegà 100% vegetal fet amb llet de coco. També l’absència de conservants de síntesi en els productes més preocupats per la nutrició de qualitat són un dels camps per explorar. Justament ahir CaixaBank, a través de la càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la Universitat de Lleida (UdL), i l’empresa Indulleida, dedicada a la fabricació de derivats de fruites, van presentar al saló dos prototips de begudes a base de sucs de fruita que es conserven només amb extractes naturals i sense necessitat de conservants químics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona
economia

Els apartaments turístics generen un impacte anual de 3.000 milions d’euros a Catalunya

GIRONA

Cedeixen per a activitat industrial vinculada a la mobilitat un terreny a Can Roqueta

Sabadell

L’Alt i Baix Empordà superen el milió de pernoctacions anuals en HUTS

GIRONA
GIRONA

El centre tecnològic Eurecat ingressa 62 milions d’euros el 2023

GIRONA

Els empresaris d’apartaments turístics admeten “una certa turismofòbia”

GIRONA