Economia

Mercabarna tanca el 2018 amb un nou rècord de vendes

El benefici abans d’impostos creix un 50%, fins als 10,4 milions

És la cinquena empresa catalana per facturació

Mercabarna va tancar el 2018 amb un nou rècord de vendes i un volum de producte comercialitzat que va vorejar els 2,27 milions de tones, un 4% més. Amb aquesta activitat, el benefici abans d’impostos va ser de 10,41 milions d’euros, xifra que supera en un 49,4% la de l’exercici previ. Val a dir, però, que aquestes dades s’han vist incrementades per una operació extraordinària, la venda, per valor de 4,7 milions, de l’antiga nau d’autoservei majorista Makro a una operadora càrnia de Mercabarna.

Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, va afegir ahir, durant la presentació a la premsa dels volums de l’entitat, que la facturació de les 700 empreses que la configuren va arribar a 5.500 milions d’euros, dada que situa Mercabarna com la cinquena empresa catalana per aquest concepte. L’evolució dels comptes també s’ha produït gràcies a l’augment de la comercialització de les empreses del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, que va comercialitzar un 2,3%, amb 1,17 milions de tones, i, sobretot, a les situades a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), on les 400 empreses que hi operen van donar sortida a gairebé un milió de tones pel creixement de la demanda en el sector restaurador i també dels consumidors de productes preparats.

Paral·lelament, el Mercat Central del Peix va mantenir estables els seus volums en 69.576 tones comercialitzades, mentre que l’escorxador va sacrificar un 1,6% menys de bestiar com a resultat, segons els responsables de Mercabarna, del descens en el consum de la carn de vedella i xai en favor de la d’aus i porc, de les quals no n’hi ha a la instal·lació.

LA XIFRA

4,7
milions
va representar l’operació de venda de l’antic Makro a una operadora càrnia de Mercabarna.

Disset milions per actualitzar-se

La bona marxa del negoci va fer que Colom anunciés l’ampliació i diverses actualitzacions del recinte, amb un acord imminent amb el Consorci de la Zona Franca per adquirir 20 hectàrees. Les inversions arribaran aquest any, segons Colom, a uns 17 milions i, entre altres objectius: “Apostarem per l’ecologia, la lluita contra el malbaratament alimentari i la modernització de les infraestructures.” Hi destaquen els 6,1 milions que es destinaran a la construcció del Biomarket, el nou mercat ecològic, i a la urbanització del seu entorn, o els 1,7 milions per a la renovació de l’enllumenat públic del recinte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid