Economia

L’atur va pujar a l’agost més que en vuit anys

Va augmentar un 3,51% en relació amb el juliol

Són 12.588 aturats més

L’atur va augmentar a Catalunya el mes d’agost passat més que no ho havia fet en els vuit anys precedents, tenint en compte les xifres d’un mes a un altre. El nombre d’aturats registrats va créixer en 12.588 persones, respecte al mes de juliol –un 3,51%–, 11.302 dels quals en el sector serveis, i la xifra total d’aturats es va situar en 371.418 persones.

Catalunya és la segona zona de l’Estat (després del País Valencià) on més va pujar l’atur i s’hi van signar 135.333 contractes menys que al juliol. També va caure l’afiliació a la Seguretat Social en 65.190 persones respecte al mes anterior. Amb tot, si es comparen les xifres amb les de l’agost del 2018, el nombre de desocupats a Catalunya és un 2,4% menor, ja que llavors hi havia 9.300 persones més registrades. L’atur va créixer a les quatre demarcacions catalanes, tot i que destaca el 4,57% de Girona.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va indicar que “12.558 persones més en atur registrat el mes d’agost és un increment com a conseqüència de les incerteses econòmiques i polítiques externes i internes”. Els sindicats han avisat també que cau la contractació indefinida, i que un de cada deu contractes signats a l’agost va ser indefinit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]