Economia

Finances

Transacció

Catalunya Caixa ja és basca

El BBVA ja ha formalitzat la integració del grup català en la seva estructura

Els clients de l'antiga entitat d'estalvis rebran noves numeracions per als seus productes financers

Entre el 9 i l'11 no es podran fer operacions

Aquesta setmana el BBVA ha formalitzat oficialment la integració de Catalunya Caixa en la seva estructura. El tràmit ha consistit a lliurar, les dues entitats, l'escriptura en què es recull l'operació d'absorció de l'antiga i històrica caixa catalana pel banc basc que, al seu torn, ja havia acomplert els requisits exigits pel Ministeri d'Economia i la resta d'autoritats competents per rebre'n els respectius vistiplaus. El pròxim 9 de setembre l'escriptura entrarà al registre mercantil de Biscaia, moment en què les accions de Catalunya Caixa quedaran fora de joc i seran substituïdes per la seva equivalència en sengles títols del BBVA. Concretament, el bescanvi comportarà que els inversors de Catalunya Caixa rebran un títol del BBVA que sorgiran de l'autocartera del banc, per cada deu de l'antiga entitat catalana, nascuda el 2011 com a resultat de la unió de les històriques Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona. Es podria dir que amb la integració es fon un dels últims vestigis de la que en el seu moment va ser lloada xarxa de caixes d'estalvis, de les quals només en perdura La Caixa, articulada ara en el gegant financer CaixaBank i el hòlding de participacions Criteria.

Catalunya Caixa, que mantindrà la marca i el seu logotip CX, va ser la segona entitat amb una fallida més estrepitosa a l'Estat, només al darrere de Bankia. Va passar per un calvari de subhastes frustrades fins que, finalment, després que el fons Blackstone se'n quedés les hipoteques tòxiques, el BBVA va superar, contra pronòstic, les ofertes d'altres aspirants, entre els quals hi havia el Santander (que semblava que hi havia de tenir més interès que cap altre), CaixaBank i la francesa Société Générale.

L'entrada de l'escriptura al registre, divendres vinent, coincidirà amb un breu període d'aturada provisional del sistema durant la qual els clients de Catalunya Caixa no podran operar ni presencialment ni telemàticament amb la seva entitat. Durarà, segons la nota que l'entitat ja ha tramès als seus clients, del dia 9 a l'11 de setembre, per la qual cosa s'ha aconsellat que qualsevol tràmit o operació urgent es faci abans d'aquests tres dies o bé que s'ajorni fins dilluns, dia 12.

Tot plegat servirà per integrar les dues xarxes des del punt de vista tecnològic. A partir d'aleshores els antics clients de Catalunya Caixa ja podran començar a operar indistintament en les oficines de la marca catalana i també en les del BBVA i els clients del banc basc també tindran com a opció acudir a les oficines de la xarxa del grup absorbit.

Un altre canvi lògic serà modificar la numeració dels comptes, dipòsits, préstecs i en general les posicions bancàries de Catalunya Caixa per adaptar-los als codis que regeix els del BBVA. Fonts de Catalunya Caixa van precisar que els seus clients seran convenientment informats de les noves numeracions. Les targetes i les llibretes d'estalvi continuaran sent operatives un cop feta la integració.

Finalment el BBVA, que ha habilitat un enllaç específic per al canvi, va concretar que, en cas que una persona sigui clienta de les dues entitats, els comptes es mantindran independents i les posicions continuaran exactament igual, tret de l'esmentada modificació identificativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA