Economia

Escàndol hoteler a Lloret

Propietari i treballadors dels hotels clausurats a Lloret tanquen un preacord

La cadena hotelera dóna per acabada la temporada i abona el deute al personal, que dissabte anirà a l'atur

L'operador turístic que portava els clients ja ha reallotjat el 90% dels afectats

La cadena propietària dels quatre hotels clausurats a Lloret de Mar (Selva) i els representants dels treballadors han arribat a un preacord a partir del qual l'empresa dóna per acabada la temporada. El document precisa que els més de 130 treballadors afectats cessaran la seva activitat aquest dissabte dia 10, i aniran a l'atur.

El principi d'acord preveu que la companyia abonarà el seu deute amb els treballadors, la quantia del qual es valorarà individualment en funció de cada situació. L'empresa comptabilitzarà els dies que els hotels han estat tancats, que es pagaran com a permís retribuït de la plantilla.

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha explicat a l'ACN que el preacord ofereix “garanties jurídiques” a la plantilla. Dels 130 treballadors del grup, el 95% té un contracte fix discontinu i la resta són temporals o indefinits.

La reunió, en què hi ha assistit un representant de l'empresa i el comitè, s'ha celebrat amb la mediació d'Inspecció de Treball. Ara el preacord haurà de ser ratificat en una assemblea de treballadors aquest divendres. En cas que les dues parts l'acceptin, la signatura es farà demà al migdia.

Aquest dijous al matí l'Ajuntament de Lloret de Mar ha ordenat a través d'un decret d'alcaldia el cessament immediat de les activitats als dos hotels de la localitat que tenien punxada la llum i que encara seguien operant gràcies a dos generadors, el Marina Sand i el Savoy. Amb la decisió, els quatre hotels que la cadena té a la ciutat quedaran tancats a l'espera de resoldre el conflicte amb les companyies subministradores.

Reallotjament dels afectats

L'operador turístic que gestiona les reserves dels dos últims hotels del grup que encara operaven ja ha trobat lloc per al 90% dels clients afectats pel tancament dels dos establiments. A més, ha comunicat a l'Ajuntament de Lloret que preveu tenir recol·locats tots els clients divendres mateix, abans que expiri el termini de 24 hores que el consistori ha donat per reallotjar els hostes abans de fer efectiu el tancament.

Autobusos i minibusos traslladen els turistes cap a altres hotels de Lloret de Mar i de diverses poblacions de la Costa Brava, com Blanes i Platja d'Aro (Baix Empordà). Alguns d'ells vénen expressament des de França per traslladar els afectats. Els clients surten de l'hotel llençant crítiques cap a la direcció, desconeixen per què han de canviar de lloc i, a més, lamenten que fa dies que al seu hotel hi ha moltes coses que no funcionen com l'aire condicionat o els ascensors (ja que els hotels funcionen amb generadors).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona