Economia

gastronomia

novetat editorial

La guia per a cuiners d'Adrià reuneix 700 empresaris

El llibre ‘Mise en place. Guia per gestionar un restaurant', de Caixabank i elBullifoundation, es va presentar ahir a l'Auditori de Girona

Afronta la posada en marxa d'un negoci amb garanties

CaixaBank i elBulliFoundation van presentar ahir a l'Auditori de Girona Mise en place. Guia per gestionar un restaurant, en un acte que va ser a càrrec de Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i de Ferran Adrià, i que va aplegar 700 emprenedors, empresaris del sector de la restauració i representants de pimes de les comarques de Girona. Mise en place és un projecte per a emprenedors i empresaris en què s'explica, pas a pas, com es posa en marxa un negoci de restauració des de la idea inicial, incloent-hi els tràmits i requisits legals, el pla de negoci, l'anàlisi de la competència, els recursos humans i el pla de màrqueting, entre altres aspectes clau per a la consecució de l'èxit empresarial. L'objectiu del manual, desenvolupat per un equip mixt de treball de CaixaBank i elBulliFoundation, és que les pimes i els emprenedors afrontin, amb les màximes garanties d'èxit, la posada en marxa d'un negoci de restauració i minimitzin el risc de la inversió realitzada. La guia recull l'experiència i els coneixements de l'equip d'elBulliFoundation i és un dels primers resultats de l'acord signat entre les dues institucions, que té en compte la creació d'equips de treball mixtos per a diferents projectes. Mise en place està disponible en dos formats, una edició impresa i una edició digital.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, va afirmar que “aquesta iniciativa és una mostra de la importància que el sector de la restauració té per a CaixaBank, que, a través de CaixaBank Empreses, ofereix als professionals d'aquest sector productes i serveis dissenyats per facilitar la gestió del negoci, el finançament i la protecció necessàries.

LES FRASES

Aquesta iniciativa és una mostra de la importància que la restauració té per a CaixaBank
Jaume Masana
director territorial de CaixaBank a Catalunya
A vegades hem de ser conscients de la necessitat de gestionar eficientment [el talent]
Ferran Adrià
cuiner

El nostre país “és ple de talent”

Per Ferran Adrià, aquest Mise en place és “un projecte totalment viu”, a partir del qual podrem “entendre les necessitats dels emprenedors per, així, arribar a ells i ajudar-los a millorar els seus projectes sent conscients de com n'és de complicat”. D'aquesta manera, es pretén aconseguir un alt grau d'interacció amb emprenedors i empresaris que permeti un flux incessant d'informació per adaptar el contingut de la guia a les pròpies necessitats del sector.

Adrià considera que “al nostre país estem plens de talent, però a vegades hem de ser conscients de la necessitat de gestionar eficientment; aquest és el punt d'inflexió que ens dóna el grau d'excel·lència necessari en els projectes”. Dins el manual, s'ha subratllat la importància de la cogestió entre empresari i equip.

A la tarda, al mateix marc de l'Auditori, Ferran Adrià va presentar el llibre T'ho explico a la cuina, en el qual ha col·laborat l'Obra Social La Caixa i que té com a objectiu promoure l'alimentació saludable, amb voluntat d'interessar els nens i nenes per la cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona