Economia

estat espanyol

El Banc Popular presenta un ajust de 2.900 empleats i 300 oficines

El Banc Popular va comunicar ahir oficialment als sindicats que realitzarà un ajust que afectarà entre 2.900 i 3.000 empleats i suposarà el tancament d'unes tres-centes oficines per tal d'elevar la seva rendibilitat. L'entitat va explicar ahir en una reunió amb la representació sindical que aquests ajustaments s'emmarquen en l'era digital i que estan pensats per optimitzar la xarxa d'oficines, de manera que es reduirà la plantilla en aquelles que tenen menys rendibilitat per empleat i es limitaran els dies d'obertura en les localitats de menys grandària.

No obstant això, fonts sindicals creuen que l'entitat, per aconseguir els objectius ja anunciats en el seu últim pla de negocis, no necessita un expedient de regulació d'ocupació (ERO), sinó solucionar un greu problema estructural, que és l'excés de totxo en el seu balanç. A més, estan preocupades per les condicions en què sortirien del grup les persones afectades, ja que asseguren que el banc té una quantitat de diners “limitada” per a aquest fi.

Totes dues parts tenen previst reunir-se el proper divendres 23 de setembre. Les centrals sindicals van apuntar ahir que en aquesta data esperen que els representants del banc siguin més precisos a l'hora d'exposar el pla d'ajust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia