Economia

economia

Els empresaris tarragonins reclamen un ‘lobby' econòmic

Segons un estudi de la patronal Cepta, cal un “projecte territorial sòlid” que permeti “vendre el territori amb una única veu”

Un 24% dels empresaris creuen que la situació econòmica al Camp és bona o molt bona

Posar fi a l'endèmic dèficit de les infraestructures de comunicació, i també assolir “un projecte territorial sòlid”, que se solucionaria amb la creació d'un lobby econòmic al Camp de Tarragona, són les dues principals reclamacions dels empresaris del territori, segons es desprèn de l'enquesta de competitivitat comarcal encarregada per la patronal Cepta i elaborada pel gabinet Ceres, que ahir es va presentar a la Diputació de Tarragona.

L'absència d'un projecte territorial fort que aglutini els interessos de tots els representants del món empresarial és una de les mancances transversals més importants. “Hi ha una preocupació sobre la visió territorial; cal una col·laboració amb els agents d'una manera supracomarcal per fer un lobby econòmic fort” al Camp de Tarragona, que permetria “vendre el territori amb una única veu”. Així ho va indicar ahir Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV). “Estem parlant de governança, no de pressupostos; d'una altra manera de fer les coses i prendre les decisions”, segons Duro, que creu es tractaria de “canviar el sistema de governança”. Hildebrand Salvat, responsable del grup Ceres, va reblar: “hi ha una falta de lideratge territorial”, que seria clau per millorar el desenvolupament econòmic i empresarial del Camp de Tarragona.

Polígons industrials

Un altre dels problemes que es repeteixen en la majoria de les comarques és el que afecta els polígons industrials. Segons els empresaris, cal una millor dotació per als polígons i “una gestió integrada territorial”: “Cal fer una gestió de promoció econòmica més global, que no sigui estrictament comarcal”, segons el catedràtic de la URV, que va posar com a exemple, l'Alt Camp i la Conca de Barberà: “Les dues haurien de fer una promoció integrada del seu sòl empresarial”, segons Duro, que va insistir en la necessitat de trobar més mecanismes de coordinació.

Altres dades que s'extreuen de l'enquesta –en què han pres part més de 250 empresaris– són que un 24% dels empresaris del Camp de Tarragona valoren com a “bona” o “molt bona” la situació econòmica de la seva comarca i un 55% creuen que en el futur millorarà encara més. Es detecten com a punts forts de la demarcació el turisme, la situació geogràfica o la indústria agroalimentària. I es plantegen com a principals reptes empresarials: la innovació, la diferenciació de la competència i l'obertura a nous mercats.

LA FRASE

Cal un ‘lobby' econòmic fort al Camp de Tarragona per vendre el territori amb una única veu
Juan Antonio Duro
Catedràtic d'Economia de la URV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona