Economia

gastronomia

fira

Vuitanta expositors en tres pavellons en la Fira del Torró d'Agramunt

La 28a edició de la mostra ocuparà 14.000 m² dedicats principalment a la cultura del dolç, però també hi haurà un espai per a la projecció d'altres empreses

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra que organitza Agramunt el 8 i el 9 d'octubre converteix aquesta localitat de la comarca de l'Urgell “en el centre de la cultura del dolç” d'arreu del món, segons va destacar dimarts Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en la seva intervenció en l'acte de presentació de la 28a edició d'aquesta fira a Barcelona. L'edició d'aquest any ocuparà un espai de 14.000 metres quadrats, amb 80 expositors, i els organitzadors preveuen que hi haurà 80.000 visitants.

Bernat Solé, alcalde d'Agramunt, va destacar que amb aquesta fira Agramunt es converteix aquell cap de setmana en un referent per al món del dolç del sud d'Europa, amb empreses expositores de Catalunya, de la resta de l'Estat, de França i d'Alemanya. Solé va subratllar que es tracta d'una fira on es pot degustar el torró com es feia fa més de tres-cents anys i paral·lelament es poden degustar innovacions de gustos i ingredients que trenquen qualsevol tradició. La consellera va subratllar la importància de la fira com a factor “dinamitzador del territori i del sector agroalimentari de la comarca”.

La directora de la fira, Fàtima Puig, va destacar l'encert dels organitzadors de modificar l'estratègia de la fira a partir del 2009, convertint l'esdeveniment en una fira monogràfica i especialitzada en el món del dolç. Gràcies a aquest canvi estratègic, la fira s'ha consolidat en el mercat català i s'ha convertit en una referència, va reblar, i hi va afegir que en l'exposició també hi ha un apartat multisectorial per contribuir a la projecció d'altres empreses i ajudar productors de la comarca a presentar els seus productes, encara que no formin part del sector del dolç.

Torró de vinagre de Mòdena i gerds

El pastisser David Gil, del laboratori dirigit per Albert Adrià, va explicar algunes de les novetats de torrons que es presentaran en la fira, com ara el torró fet a base de vinagre de Mòdena i gerds, el de tòfona blanca i el de galeta de sèsam amb curri.

La fira disposarà de tres pavellons monogràfics. El més ampli és el dedicat a l'agroalimentació, amb una aula de demostració de tasts de productes que hi haurà a l'exposició i un espai de cuinetes de 100 metres quadrats destinat a jocs per a canalla d'entre tres i dotze anys.

El segon és el Dolç, on hi haurà una vela on es faran demostracions en directe de la cuita del torró d'Agramunt i d'elaboració de xocolata a la pedra. En aquest pavelló també hi haurà l'aula del gust, on també es faran demostracions de productes de pastisseria. Finalment, el tercer pavelló és el multisectorial, on hi haurà els expositors i els comerciants de la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona