Economia

Economia

Nylstar preveu reprendre l'activitat la setmana que ve

Es compromet a produir amb un volum de 100 tones de filatura contra l'última previsió, que era de 50 tones

La direcció encara no ha concretat quants treballadors li caldran per engegar

L'empresa tèxtil Nylstar de Blanes manté la previsió de reprendre l'activitat la setmana del 17 d'octubre amb la producció de 100 tones de filatura. Dilluns, representants sindicals i de l'empresa van fer una reunió de seguiment de l'ERO acordat l'agost passat, que afecta la totalitat de la plantilla. El secretari d'acció sindical de la Federació d'Indústria d'UGT, Miguel Prados, ha detallat que aquest volum de producció és el doble del que l'empresa havia anunciat inicialment. “Encara no ens han donat la xifra del personal que hi haurà però sí que sabem la producció”, ha explicat. Els representants dels treballadors ja han demanat que s'estableixin torns rotatius quan l'empresa torni a funcionar per poder donar feina a més treballadors. Durant la reunió, l'empresa també va assegurar que ja ha saldat, o bé està en vies de fer-ho, els deutes que tenia amb companyies de subministraments i amb el proveïdor de matèria primera. Segons ha explicat Prados, els responsables de la tèxtil han “clarificat” als representants dels treballadors alguns aspectes relacionats amb els deutes existents i com preveuen reprendre l'activitat a partir del 17 d'octubre. “Ens han explicat que els deutes ja estan saldats o en procés de solució, i això ens preocupava a l'hora de posar en marxa l'empresa perquè eren, sobretot, amb els proveïdors d'energia i de matèria primera”, va dir. D'aquesta manera, els representants dels treballadors confien que tot estigui a punt per tornar a posar en funcionament la factoria d'aquí a una setmana. “Estem parlant d'un procés d'arrancada de producció que nosaltres confiem que ja no es torni a aturar”, va indicar Prados.

D'entrada, la direcció de Nylstar havia anunciat als treballadors que preveien tornar a engegar màquines per produir 50 tones de filatura, un volum que ja està compromès per a la venda. Dilluns passat, però, van comunicar que la previsió inicial és fer 100 tones, el doble.

“Tota sensació d'arrancada, i quan pensàvem que eren 50 tones i al final en són 100, provoca reaccions positives. Ara esperem que l'empresa obri un període de transparència i aporti tota la informació sol·licitada per recuperar la confiança dels treballadors i treballar conjuntament perquè Nylstar tiri endavant”, va explicar Prados.

La direcció no ha concretat encara quants treballadors tornaran a la feina. Els representants sindicals han demanat que s'estableixin torns rotatius per reocupar més treballadors. Fins a finals d'any, tota la plantilla –uns 200 empleats– està afectada per un ERO de supressió. “No volem que només puguin tornar uns quants, sinó poder repartir la feina amb torns”, va explicar Prados.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona