Economia

economia

inversions

Inverteixen 25 milions en un gran magatzem de Decathlon

El centre d'aprovisionament regional (CAR) de Sant Esteve Sesrovires donarà servei a 40 botigues dels Països Catalans

Hi treballaran 350 persones, de les quals 50 són noves contractacions

L'empresa de material i equipament esportiu Decathlon va inaugurar ahir a Sant Esteve Sesrovires el seu centre logístic més gran a Catalunya, que proveirà una quarantena d'establiments de la marca a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. El nou centre logístic ha suposat una inversió de 25 milions d'euros, a càrrec del grup Goodman, empresa integrada de propietat, promoció i gestió de propietats immobiliàries logístiques i que és realment la propietària de la nau on Decathlon estarà de lloguer per un temps que no s'ha fet públic. “Aquesta és informació confidencial”, es va excusar ahir a aquest diari Ignacio García Cuenca, director regional de Goodman a l'Estat, “però es tracta d'una relació a llarg termini”, va assegurar. Goodman ja havia treballat anteriorment amb Decathlon a la Xina.

Les noves instal·lacions substitueixen les que la companyia tenia també a Sant Esteve Sesrovires i una altra nau a Sant Cugat Sesgarrigues, ara integrades en aquest espai on treballaran 350 persones, de les quals una cinquantena seran noves incorporacions, la majoria veïns de pobles de la comarca.

A banda de distribuir els materials de les marques per a les botigues que en depenen, el centre inclourà la preparació de comandes en línia i contindrà també el taller regional de servei tècnic postvenda, que coordina la reparació del material esportiu dels centres assignats. A més, ara proveeix una quarantena de botigues però el centre té capacitat suficient per ampliar-se en sis o vuit establiments més, segons va explicar Dolors Vila, responsable del projecte de creació del magatzem. Aquest és l'únic centre d'aprovisionament regional (CAR) que Decathlon té a Catalunya, que també té un altre centre logístic al Port de Barcelona, al Prat de Llobregat, de caràcter continental i que distribueix a Catalunya però també a països del sud d'Europa. A Catalunya Decathlon té 21 botigues i prop de 2.600 treballadors.

El director general de Decathlon a l'Estat espanyol, Javier López, va assegurar que “Catalunya és fonamental per a Decathlon”, i la botiga de Badalona va ser la primera que va obrir la marca a l'Estat, l'any 1992. “La logística és fonamental per al nostre model de negoci i som conscients que hem de ser molt actors en la millora del nostre entorn local”, va afirmar.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va inaugurar les instal·lacions, va assenyalar la “visió de futur” de la companyia francesa, en triar Catalunya com a estratègica. “6.500 empreses estrangeres confien en Catalunya i moltes són multinacionals”, va explicar, i va recordar que “el 44,6% de les firmes estrangeres que hi ha a l'Estat són a Catalunya, la qual cosa és un bon indicador per mesurar la confiança internacional en el nostre país”.

Infraestructura pendent

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rallo (ERC), es va mostrar agraïda a la companyia francesa com a generadora de llocs de treball al municipi (“tots tenim un fill o un familiar que ha treballat a Decathlon mentre estudiava”, va dir), però va insistir en la demanda d'infraestructures més grans al territori, com ara el desdoblament de la carretera B-224, molt transitada i amb risc de quedar col·lapsada quan el polígon de Can Margarit estigui a ple rendiment.

LA FRASE

El 44,6% de les empreses estrangeres que té l'Estat són a Catalunya, un indicador de confiança
Carles Puigdemont
president de la generalitat

LA XIFRA

40.000
metres quadrats
d'espai d'emmagatzematge té el nou centre logístic de Decathlon a Sant Esteve Sesrovires.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga