Economia

empresa

José Ferrer fa una oferta pel 51% de Freixenet

La família Ferrer Noguer vol evitar l'entrada d'un comprador de fora

El patriarca de la família Ferrer Noguer, propietària del 42% de les accions de Freixenet i contrària al control de la companyia per part d'un grup forà, ha presentat una oferta per adquirir la part en mans de les altres dues branques familiars. Es posa així sobre la taula una possible solució a la tensió viscuda entre les tres famílies propietàries, agreujada en els darrers mesos.

Segons avançava ahir La Vanguardia citant fonts financeres, José Ferrer estaria disposat a comprar el 51% de les accions per 230 milions d'euros, una valoració lleugerament inferior a la que va fer el grup alemany Henkell, amb una valoració sobre el total de 500 milions d'euros. La companyia, que fa mesos que està immersa en una lluita entre les tres famílies sobre el futur de l'empresa centenària (els Ferrer Noguer, els Hevia Ferrer i els Bonet Ferrer), negava ahir cap oferta ferma.

La possibilitat d'una compra per part de José Ferrer, pare de l'actual conseller delegat de la firma (Pedro Ferrer), implicaria posar el punt final a la confrontació familiar derivada d'una gestió que no té el vistiplau de tots els accionistes. Freixenet ha vist reduir el seu benefici en els darrers exercicis, i en el darrer (tancat a l'abril) va ser de quatre milions d'euros.

La família Hevia Ferrer, que té el 29% de les accions de Freixenet, estaria buscant la seva sortida de la propietat i podria veure en l'oferta de José Ferrer una sortida acceptable després d'haver obert la porta a negociar la venda del seu paquet a grups industrials de fora.

Per la seva banda, la família Bonet Ferrer, a la qual pertany l'actual president, José Luis Bonet, s'ha mostrat més dividida en aquest procés. El president i la seva germana, Pilar Bonet, són partidaris de mantenir la propietat familiar de l'empresa, mentre que Pedro i Eudald Bonet s'han mostrat més a prop de la venda.

Segons les fonts citades ahir per La Vanguardia, l'oferta de José Ferrer s'ha presentat ja per escrit a la resta dels accionistes amb un compromís de formalitzar la compra en els pròxims dies. Ferrer pagaria ara part del preu i es posaria com a data límit per acabar el pagament el juny de l'any que ve.

La possibilitat que els Ferrer Noguer, amb el patriarca de 91 anys i president d'honor de la companyia al capdavant, optessin per fer aquest pas ha estat present al llarg d'aquest any tens en les relacions familiars, però es podria haver fet esperar per la necessitat de trobar finançament extern per materialitzar l'operació.

En tot cas, l'oferta de José Ferrer no estaria renyida amb l'opció que puguin entrar nous socis a la companyia, tot i que en el nou context amb una posició minoritària i mantenint el control català de Freixenet i el seu caràcter d'empresa familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia