Economia

Esade augmenta els seus ingressos un 4%

L'escola de negocis destinarà 10 milions d'euros a un nou model d'aprenentatge

L'escola de negocis Esade va tancar el passat curs acadèmic amb uns ingressos de 99 milions d'euros, un 4,2% més que en l'exercici anterior, i amb un resultat positiu de prop de 700.000 euros. “El curs passat va ser el millor dels últims sis anys i en total 9.369 estudiants van cursar algun programa en algun dels tres campus que l'escola té a Barcelona, Sant Cugat i Madrid”, va explicar Eugenia Bieto, directora general del centre educatiu, en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Bieto va voler subratllar en la seva explicació el cada cop més gran vessant internacional de l'entitat, ja que un 34% dels ingressos procedeixen de programes internacionals i estudiants de 101 nacionalitats diferents. “Al campus de Sant Cugat gairebé la meitat dels alumnes són estrangers”, va subratllar.

L'escola de negocis Esade destinarà en els propers tres anys 10 milions d'euros per canviar el seu model d'aprenentatge, que suposarà la desaparició de bona part de les classes magistrals i la potenciació del debat i l'anàlisi de casos a l'aula. Amb aquest pressupost, l'escola té previst remodelar les classes, la posada en marxa de nous espais per a l'emprenedoria i els nous negocis o el desenvolupament de nous continguts digitals.

De fet, bona part del pressupost es destinarà a la construcció de l'anomenada Rambla de la Innovació, un espai al campus de Sant Cugat destinat a l'impuls de l'emprenedoria i al treball en comú, però també a la recerca i experimentació de noves formes de management i experimentació.

Sota el nom de Student First, el nou model advoca per la desaparició de la xerrada magistral del professor, de manera que l'alumne treballa la teoria prèviament a la classe a través de vídeos o formats en xarxa per, posteriorment, analitzar i debatre en profunditat el temari a l'aula en una sessió imminentment pràctica. En aquest model, doncs, els continguts digitals són essencials.

“Les empreses demanden perfils professionals cada cop amb més habilitats i complerts, i aquesta metodologia ens facilita aconseguir-los”, va afirmar Francisco Longo, director general adjunt de l'escola de negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA