Economia

gastronomia

novetat editorial

‘Gourmeat', el llibre de receptes de Metalquimia

Ha estat elaborat pels treballadors de l'empresa i té el suport dels germans Roca

L'empresa Metalquimia ha presentat un llibre de receptes elaborades pels seus treballadors amb productes que utilitzen la tecnologia de l'empresa. El llibre, Gourmeat, que s'ha publicat en català, castellà i anglès i que té el suport i l'apadrinament dels germans Roca, és, segons va explicar ahir el president de Metalquimia, Josep Lagares, “una mostra de l'esperit de creativació” que lidera la seva activitat diària. “Aquesta mateixa creativació [de creativitat i innovació] és la que ha situat la nostra gastronomia al capdavant de l'alta cuina global i ha fet de les comarques gironines el bressol dels grans xefs mundials, amb els germans Roca del Celler de Can Roca i Ferran Adrià, del Bulli, com a màxims exponents. El suport dels germans Roca ha estat inestimable i entranyable”, va assenyalar Lagares.

El llibre proposa 34 receptes que han estat seleccionades d'un total de més de 100 propostes, compilades al llarg dels anys 2014 i 2015 per mitjà de dos concursos d'idees entre els treballadors de tots els departaments de l'empresa i de les seves famílies. Les propostes, que van d'un aperitiu fins a postres, es distribueixen en les categories d'aperitius i snacks, entrants i primers plats i segons plats i postres.

Totes les receptes incloses en el llibre tenen una característica comuna: estan elaborades amb productes carnis de múscul sencer, com el pernil, l'espatlla i el bacó, que han donat com a resultats plats com els bombons de bacó, els rotllets de pollastre amb maduixes, les piruletes de pernil dolç i formatge i el sushi de ceps, alls tendres i micuit caramel·litzat amb camisa de pernil cuit.

El xef Joan Roca va assegurar que valoren d'una manera “extraordinària i visionària aquesta proposta de receptari entre els treballadors”. “Ens hem sorprès del nivell i l'originalitat de les receptes presentades. Metalquimia, amb aquesta iniciativa, focalitza la importància del seu èxit en el talent del seu equip”, va dir.

El sommelier Joan Roca va reconèixer que se senten “molt reflectits” en l'esperit de superació. “Com a empresa, no només heu fet una revolució tecnològica, sinó que amb iniciatives com aquesta feu també una revolució humanista”, va assegurar.

Metalquimia no només ha fet revolució i tecnologia, sinó també revolució humanista
Josep Roca
‘Sommelier' del Celler de Can Roca
El projecte barreja la creativació, la tecnologia, la gastronomia i el treball en equip
Josep Lagares
President de Metalquimia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?